Back

SZERVEZETEK JÖVŐJE – A JÖVŐ SZERVEZETEI?

Marosán György előadásának rövid ismertetője


A világ a radikális bizonytalanság korába lépett. Kaotikus és kiszámíthatatlan folyamatok mindenütt. Ezt a helyzetet három alapvető tényező idézte elő, így ezek kínálnak keretet, megérteni a jövőt:

  • A globális gazdaság, ami alapvetően új feltételeket teremt és új értékrendet kényszerít a szervezetekre és az egyénekre egyaránt. Egybecsúszik a gyors növekedés, sőt a „túllövés”, és a fokozatosan kiformálódó „érett”, stabil szakasz,
  • A világ, a komplexitást és szorosan csatoltságot egyesítő Perrow-mátrix a jobb-felső negyedébe emelkedett. Úgynevezett „természetes balesetek” (normal accidents) fenyegetik a társadalmakat és a szervezeteket, amelyek szinte maguktól jönnek létre,
  • Az emberiség egységes ökoszisztémává formálódott: minden és mindenki szorosan egybekapcsolódik. Kevésbé a hatékonyság és a termelékenység, hanem inkább az alkalmazkodóképesség, a stabilitás (resilience), és fenntarthatóság kényszere vezérli majd a szervezeteket.

Mire kell ügyelni, egy olyan jövő felé haladva/sodródva, amelyben minden remény beteljesülhet, de amelyben minden fenyegetés valóra válhat?

Ezekhez nyújt segítséget Marosán György fizikus, filozófus, egyetemi oktató, szakíró  előadása a 23. PM ONLINE Fórumon (2021. április 7-8 – regisztrációhoz kötött ingyenes részvétel)

Részletes program és regisztráció
https://www.hte.hu/projekt2021

A rendezvény támogatói

 

Pro-COMpass
 

 

 

Együttműködő partnerek

FŐVÁLLALKOZÓK ORSZÁGOS SZÖVETSÉGE (FŐVOSZ)
HTE PROJEKTMENEDZSMENT SZAKOSZTÁLY (TIPIK)
KORMÁNYZATI INFORMATIKAI ÜGYNÖKSÉG (KIFÜ)
MAGYAR PROJEKTMENEDZSMENT SZÖVETSÉG (PMSZ)
NEUMANN JÁNOS SZÁMÍTÓGÉP-TUDOMÁNYI TÁRSASÁG (NJSZT)
PMI BUDAPEST MAGYAR TAGOZAT

 

Média partner

MFOR.HU