Vissza

Predictio pro futuro c. film vetítése - Digitális Mozgóvilág Klub

2013.11.28. 18:00
Hely: ELTE Video Stúdió, Budapest, XI. Pázmány Péter sétány 1/a, VII.em. 7.29 terem

Figyelem! alapvető helyszín és időpont változtatás!!!!, melyet november 28-án 18.00 órakor az ELTE Videó stúdióban tartunk!!!

A HTE Digitális Mozgóvilág Klub bemutatja a Videostúdió által készített

                                     "Predictio pro futuro"

                                              című filmet.

A film tartalma:

Az ELTE Videostúdió 2010-2011-ben forgatta le a Predictio pro futuro című filmjét, amely az ELTE huszonöt év múlva elkövetkező négyszáz éves fennállásának az évfordulójára készített üzenet. A film szellemi palackposta és komolyan vett játék, amelyben a megszólaló professzorok fejtik ki érzéseiket és véleményüket arról, hogy miképpen képzelik el az Egyetemet az elkövetkezendő bő két évtized múltán. Hogyan változnak meg a hallgatói szokások és az oktatás valamint a tanulás módszertana, átalakul-e az Egyetem szervezete? Mind-mind olyan kérdés, amelyekre ilyen távlatban csak sejteni lehet a pontos választ. A felkért professzorok - Barkóczi Ilona, Bálványos Huba, Benkő Loránd, Hudecz Ferenc, Huszár Tibor, Kubovics Imre, Kucsman Árpád, Mesterházi Zsuzsa, Nagy Tibor Székely György, Weiss Emilia, - bölcs derűvel csomagolnak szellemi útravalót az őket követő nemzedékeknek, kedvesen közvetlen, végtelenül humanista attitűddel megközelítve a távoli jövőt.

Házigazda: Nagy Ernő (HSc operatőr, stúdióvezető)

Vendégeink: Babiczky László rendező és Péterffy András Média professzor

Találkozó: azok számára, akik nem ismerik a helyszínt a Petőfi híd budai hídfőjénél lévő 4-es, 6-os villamos megállójában 17.30 órakor


Minden kedves érdeklődőt szeretettel várunk!