Fővédnöki felkérés elfogadása

Németh Lászlóné, Nemzeti Fejlesztési Miniszter Asszony elfogadta a fővédnöki felkérést.

 

Információbiztonsági Szakosztály - EIVOK - bemutatkozás

Információbiztonsági Szakosztály - EIVOK szakosztály

 

Szakosztályunkat 2018. május 28-án alakítottunk meg Információbiztonsági Szakosztály – EIVOK néven a korábban már működő Elektronikus Információbiztonsági Vezetők Okosan Klubjából (a továbbiakban: EIVOK).

Szakosztályunk fő célja: aktív információbiztonsági szakmai közösség működtetése, az információbiztonsági kihívások áttekintése, megvitatása, tapasztalatcsere útján, tudásmegosztás által a napi információbiztonsági munka támogatása szervezeti, nemzeti és nemzetközi szinten. Együttműködés a HTE többi szakosztályával, a rendezvényeken és konferenciákon érdemi szakmai képviselet. Elősegíteni az HTE-NKE megállapodást, és a HTE kapcsolatrendszerének fejlesztése az NKE-n.

Előzmények:
A Nemzeti Közszolgálati Egyetem Elektronikus Információbiztonsági Vezető szakirányú továbbképzési szakon 2016/17-es évben végzett hallgatók 2017. szeptember 15-én létrehoztak egy szakmai közösséget Elektronikus Információbiztonsági Vezetők Okosan Klub (EIVOK) néven. A szakirányú továbbképzésen végzett hallgatók számára az előadásokon hallottak mellett, továbbá a jelentős szakmai fejlődésen túl a legfontosabb üzenet az volt, hogy az információbiztonság területén egyedül nagyon nehéz, sok esetben szinte lehetetlen a komplex, szerteágazó és egyre nagyobb kihívást jelentő szakmai feladatok megoldása. Az EIVOK létrehozásának célja volt egy aktív információbiztonsági szakmai közösség szervezése a végzett hallgatók, az oktatók, valamint a képzésen jelenleg is tanuló hallgatók között, amely lehetőséget biztosít szakmai és személyes kapcsolatteremtésre, támogatja az információbiztonsági munkát, hasznos információkat nyújt a tagjai számára, kéthavonta szakmai találkozókat szervez.

Szakosztály megalakítása:
Az EIVOK közösség dinamikusan bővült és taglétszáma 9 hónap alatt 17 főről 130 főre emelkedett, mely jelenleg több mint 250 fő.  Az információbiztonsági szakértői közösség szervezeti hátterének megteremtése érdekében az EIVOK Szervező Bizottsága kezdeményezte a HTE vezetősége felé az információbiztonsági szakosztály megalakítását. Az elnökség jóváhagyását követően 2018. május 28-án 11 taggal megalapításra került a HTE Információbiztonsági Szakosztály – EIVOK.

A szakosztály vezetői:


Dr. Magyar Sándor
elnök


Oláh István György
alelnök


Dr. Tóth András
alelnök

 

A szakosztály vezetői 2018-2021:

  • Hrucsár Mária elnök
  • Bús Nikolett Katalin alelnök
  • Dr. Magyar Sándor alelnök


Szakosztály alapító tagjai:

  • Balogh János
  • Bubán Márton
  • Bús Nikolett Katalin
  • Gál Ferenc
  • Hrucsár Mária
  • Dr. Kucsera Erika
  • Dr. Krasznay Csaba
  • Dr. Luklíder Gabriella
  • Dr. Magyar Sándor
  • Németh Attila
  • Romasovszki Attila

Szakosztály stratégiai céljai az információbiztonság területén:
  • Összefogja a végzett hallgatókat, információbiztonsági vezetőket.
  • Lehetőséget biztosítson az Elektronikus Információbiztonsági Vezetők közötti aktív szakmai és személyes kapcsolatteremtésre.
  • Segítséget nyújtson a közös szakmai munka megvalósításában a végzettek, a jelenlegi hallgatók és az oktatók között.
  • Olyan hasznos információkat, ötleteket, javaslatokat, megoldásokat biztosítson a tagok számára, amellyel versenyelőnyre tehetnek szert a jövőbeli kihívások sikeres megoldásában.
  • Szakmai találkozókat, megbeszéléseket szervez (átlag kéthavonta).
  • Elektronikus és nyomtatott szakmai anyagokat, elemzéseket, tanulmányokat gyűjt, rendszerez, koordinál és oszt meg.
  • További információbiztonsági szakembereket von be a közös munkába.
  • A HTE konferenciáin szakmai szekciók szervezése
  • Igény esetén tájékoztatók összeállítása a szakmai és nem szakmai közönségnek
  • Részvétel a HTE oktatási-tudományos tevékenységében


Alapértékeink:

Szakmaiság – Egyszerűség – Közvetlenség – Kötetlenség – Függetlenség


Szakosztály tevékenysége:
A HTE Információbiztonsági Szakosztálya – EIVOK rendszeresen, jellemzően kéthavonta információbiztonsági szakmai fórumokat rendez, konferenciákon információbiztonsági szekciókat, panelbeszélgetéseket szervez aktuális IT biztonsági témákban. Kiemelt konferenciái: HTE Infokom, illetve HTE Médianet konferencia, Kiberbiztonsági Hónap rendezvénysorozatában több eseményt állít össze, különböző IT biztonsággal foglalkozó szervezetek rendezvényein való részvételével hozzájárul a kiberbiztonság erősítéséhez. Együttműködik az információbiztonság területén működő más szakmai szervezetekkel, részt vesz IT szakmai programok, jogszabályi  háttér véleményezésében, a MI technológia és biztonság munkájában. Elkötelezett az információbiztonságot tanuló hallgatók tanulmányi- és tudományos kutató tevékenységének támogatása iránt, szakmai programokat tart.

A szakosztály részletes munkája, tevékenysége megismerhető az egyéb dokumentumok között megjelenített beszámolókban, a tervezett programjait pedig az adott évi munkaterv tartalmazza.

 

HTE Információbiztonsági Szakosztály - EIVOK tisztújítás 2024

Az EIVOK 2024. március 7-i elnökségi ülésen hozott döntés alapján felkérte:

- dr. Luklíder Gabriellát a jelölő bizottság elnökének;

- Bubán Mártont a jelölő bizottság tagjának;

- Balogh Jánost a jelölő bizottság tagjának.

A soron következő Szakosztályi ülésen - amely várhatóan 2024. május 23-án az EIVOK-48 szakmai esttel együtt kerül megrendezésre - választjuk meg a következő időszak EIVOK vezetését, amely az:

- az elnökből;

- alelnökökből;

- vezetőségi tagokból

fog állni.

Az EIVOK vezetésére – az elnök személyére, az alelnökök és vezetőségi tagok létszámára és személyére – a Szakosztály SZMSZ-e alapján a Jelölő Bizottság tesz javaslatot.

Kérem, hogy legyetek figyelemmel a Jelölő Bizottság napokban megjelenő felhívására és aktívan vegyetek részt a pozícióra jelölt tagtársak névsorának összeállításában.

 

Dr. Magyar Sándor

elnök

 

Jelölőbizottság javaslattételi felhívása - HTE Információbiztonsági Szakosztály - EIVOK tisztújítás 2024

Kedves Kollégák, Tagtársak!

A HTE Információbiztonsági szakosztály – EIVOK vezetésének megbízatása 2024 májusában lejár, emiatt új vezetőséget kell választanunk. Valamennyi szakosztályi tag számára lehetőség van arra, hogy közvetlenül a Jelölő Bizottság felé névre szóló javaslatot tegyen a megválasztandó tisztségviselők személyére.

A Jelölő Bizottságnak az elnök személyére, az alelnökök és vezetőségi tagok létszámára és személyére kell javaslatot tennie.

Kérünk Benneteket, hogy amennyiben a Szakosztályi Vezetőség lehetséges tagjaira (jelölt) vonatkozó javaslatotok van, azt 2024. április 10-ig küldjék meg az eivok@hte.hu e-mail címre, „Tisztújítás” tárggyal

Szíves közreműködéseteket köszönjük:

dr. Luklíder Gabriella

a Jelölő Bizottság elnöke

 

Balogh János

a Jelölő Bizottság tagja

 

Bubán Márton

a Jelölő Bizottság tagja

Egyéb dokumentumok