Vissza

A TÁVMUNKA NEMZETKÖZI LEHETŐSÉGEI ÉS KOCKÁZATAI

A távmunka nemzetközi lehetőségei és kockázatai kerekasztal beszélgetés rövid ismertetője


A COVID-19 járvány sok szektorban hirtelen nagymértékű távmunkára való átálláshoz vezetett. Sokan kezdik levonni a tanulságokat: a hosszú távú sikeres virtuális csapatmunkához az IT infrastruktúrán kívül emberi és vezetői készségeket, a szervezeti kultúrát is jelentősen fejleszteni kell.


Annak ellenére, hogy valószínűleg hamarosan - legalább részidőben - visszatérünk majd az irodákba, a globalizáció és klímaváltozás gyorsuló hatásai miatt azok a szervezetek lesznek előnyben, akik a hatékony virtuális, nemzetközi csapatmunkát mesterfokra tudják fejleszteni.

 
Kerekasztalunkban a virtuális, nemzetközi csapatmunka nagyvállalatoknál szerzett gyakorlati tapasztalatairól és kutatási felmérések eredményeiről beszélgetünk:

  • A tartós otthoni munkavégzés hatásai, vezetői megoldásai (tartós otthoni munkavégzés kvalitatív és kvantitatív módszerű kutatási eredményei - hatás a kapcsolatokra, csapat kohézióra, munka-magánélet egyensúlyára, egészségre, és vezetői-, szervezeti megoldásaira)
  • Projektmenedzsment kihívások a virtuális térben – nemzetközi együttműködés távmunkában, benne a virtuális, sok országra kiterjedő munkacsapatok projekt működés lehetőségei, feltételei
  • Hogyan lesz a távmunkából szervezetfejlesztési lehetőség? Fejlesztendő vezetői készségek és szervezeti képességek a távmunka sikeressé tételéhez. Gyakorlati tapasztalatok a biztonságkritikus és szabályozott (autóipari, banki, orvosi) környezetből
  • Tudatos távmunkakultúra (a távmunka értékrendszere - hasonlóságok az agilis értékrendszerhez-, eredmény alapú menedzsment, kommunikáció, közösség- és bizalom-építési praktikák, digitális analitikai eszközök)

Hogyan fejlesszük cég- és projektvezetőként a hatékony és fenntartható hosszú távú virtuális csapatmunka képességét és nyerjünk ebből versenyelőnyt?

Ezeket a kérdéseket járjuk körbe a Távmunka kerekasztal előadói – Czifra Julianna és kollégái, Kertész Máté, Horn Balázs és Darabos Andrea – segítségével és a közönség kérdéseit megvitatva a 23. PM ONLINE Fórumon (2021. április 7-8 – regisztrációhoz kötött ingyenes részvétel)

Részletes program és regisztráció

https://www.hte.hu/projekt2021

A rendezvény támogatói

 

Pro-COMpass
 

 

 

Együttműködő partnerek

FŐVÁLLALKOZÓK ORSZÁGOS SZÖVETSÉGE (FŐVOSZ)
HTE PROJEKTMENEDZSMENT SZAKOSZTÁLY (TIPIK)
KORMÁNYZATI INFORMATIKAI ÜGYNÖKSÉG (KIFÜ)
MAGYAR PROJEKTMENEDZSMENT SZÖVETSÉG (PMSZ)
NEUMANN JÁNOS SZÁMÍTÓGÉP-TUDOMÁNYI TÁRSASÁG (NJSZT)
PMI BUDAPEST MAGYAR TAGOZAT

 

Média partner

MFOR.HU