Vissza

A Projektmenedzsment helyzete és tendenciái - 2019

Idén is felmérést készítünk a hazai projektmenedzsment szakma képviselői körében. Célunk, hogy a gyakorló projektmenedzserek és projekt szponzorok, közöttük az Ön véleménye alapján képet kapjunk néhány, a szakmai közvélemény érdeklődésére számot tartó tényezőről.


Kedves Kollégám!

A 2019. április 4-én megrendezésre kerülő, a „PROJEKT-SZAKEMBER-VEZETŐ” 22. Projektmenedzsment Fórum Szervező Bizottsága úgy döntött, hogy idén is felmérést készítünk a hazai projektmenedzsment szakma képviselői körében. Célunk, hogy a gyakorló projektmenedzserek és projekt szponzorok, közöttük az Ön véleménye alapján képet kapjunk néhány, a szakmai közvélemény érdeklődésére számot tartó tényezőről.

Korábbi, 2008 óta évenként készített felméréseinkben különböző aspektusokból foglalkoztunk a projektek sikertényezőivel, ill. a projektmenedzsment magyarországi helyzetével. A felmérések eredményeit bemutattuk az éves Fórumokon, és közzétettük a HTE www.hte.hu/projekt2019 oldalán, ahol a publikációk jelenleg is elérhetők.
A 2018-as értékelés itt érhető el:
http://www.hte.hu/documents/10180/4409049/ea16_Torok_L_Gabor_A_PM_szakma_tukre_2018.pdf

Az idei kérdőívünk a következő három blokkból áll:

„A” BLOKK – AGILITÁS
„B” BLOKK – ÜZLETI KILÁTÁSOK 2019-BEN
„C” BLOKK – HÁTTÉRADATOK AZ ELEMZÉSHEZ

Az „A” blokk az agilitás megítélésének néhány aspektusával foglalkozik.
A „B” és „C” blokk a korábbi években is alkalmazott kérdéseket tartalmaz, ami (az idei adatok részletesebb elemzése mellett) lehetővé teszi a korábbi felmérések eredményeinek időbeli összehasonlítását is.

Mind a három blokk kitöltése fontos, ugyanakkor nem tart tovább 15-20 percnél. Válaszait a megfelelőnek tartott válaszlehetőség(ek) jelölésével adhatja meg. Kérjük, hogy kövesse az on-line kitöltésre vonatkozó instrukciókat.

Bízunk benne, hogy a kérdőív on-line módon történő megválaszolásával Ön is hozzájárul ahhoz, hogy az idei Projektmenedzsment Fórum programja a felmérés eredményeivel is gazdagabb legyen.

Kérjük, hogy a www.hte.hu/web/projekt2019/kerdoiv oldalon elérhető kérdőívet legkésőbb 2019. február 25-ig szíveskedjen kitölteni.

Kérjük továbbá, hogy kollégáit, a szakmában dolgozó ismerőseit is tájékoztassa a kérdőív kitöltés lehetőségéről, mert a válaszadók száma jelentősen meghatározza a felmérés eredményeinek értékét és megbízhatóságát. A válaszolók anonimitását biztosítja, hogy a kapott adatok, információk csak összesített formában, statisztikailag feldolgozva kerülnek nyilvánosságra.

A felmérés eredményeit a PM Fórum záró szekciójának keretei között mutatjuk be és vitatjuk meg. A felmérés összefoglalóját közre adjuk a HTE (www.hte.hu), a PMI (www.pmi.hu) és a PMSZ (www.pmsz.hu) portálokon is.

A felmérésben való közreműködését, a Fórum Szervező Bizottsága nevében előre is köszönjük!


Dr. Prónay Gábor - Szalay Imre
a Fórum SZB társelnökei
gpronay@gmail.com, yszalay@freemail.hu

Dr. Török L. Gábor szociológus
a felmérés vezetője
togabor@t-online.hu

A rendezvény támogatói

 

Pro-COMpass
 

 

Együttműködő partnerek

ÉPÍTÉSTUDOMÁNYI EGYESÜLET (ÉTE)
FŐVÁLLALKOZÓK ORSZÁGOS SZÖVETSÉGE (FŐVOSZ)
HTE PROJEKTMENEDZSMENT SZAKOSZTÁLY (TIPIK)
INFORMATIKAI, TÁVKÖZLÉSI ÉS ELEKTRONIKAI VÁLLALKOZÓK SZÖVETSÉGE (IVSZ)
MAGYAR PROJEKTMENEDZSMENT SZÖVETSÉG (PMSZ)
PMI BUDAPEST MAGYAR TAGOZAT

Média partner

MFOR.HU