Vissza

A Projektmenedzsment helyzete és tendenciái - kérdőív 2018

Idén is felmérést készítünk a hazai projektmenedzsment szakma képviselői körében. Célunk, hogy a gyakorló projektmenedzserek és projekt szponzorok, közöttük az Ön véleménye alapján képet kapjunk néhány, a szakmai közvélemény érdeklődésére számot tartó tényezőről.


A PROJEKTMENEDZSMENT HELYZETE ÉS TENDENCIÁI

- ahogyan a gyakorló projektmenedzserek látják 2018-ban

www.hte.hu/kerdoiv


Kedves Kolléga!

A 2018. április 5-én, csütörtökön megrendezésre kerülő, 21., "PROJEKTMENEDZSMENT A GAZDASÁGBAN" Fórum Szervező Bizottsága úgy döntött, hogy idén is felmérést készítünk a hazai projektmenedzsment szakma képviselői körében. Célunk, hogy a gyakorló projektmenedzserek és projekt szponzorok, közöttük az Ön véleménye alapján képet kapjunk néhány, a szakmai közvélemény érdeklődésére számot tartó tényezőről.

Korábbi, 2008 óta évenként készített felméréseinkben különböző aspektusokból foglalkoztunk a projektek sikertényezőivel, ill. a projektmenedzsment magyarországi helyzetével. A felmérések eredményeit bemutattuk az éves Fórumokon, és közzétettük a HTE www.hte.hu oldalán, ahol a publikációk jelenleg is elérhetők.

Az idei kérdőívünk a következő három blokkból áll:

"A" BLOKK - DÖNTÉSEK A PM TEVÉKENYSÉGBEN
"B" BLOKK - ÜZLETI KILÁTÁSOK 2017-BEN
"C" BLOKK - HÁTTÉRDATOK AZ ELEMZÉSHEZ

Az "A" blokk kérdései a projekt menedzsment tevékenység során felmerülő döntési helyzetek, típusok jellemzőire, sajátosságaira irányulnak. A "B" és "C" blokk a korábbi években is alkalmazott kérdéseket tartalmaz, ami (az idei adatok részletesebb elemzése mellett) lehetővé teszi a korábbi felmérések eredményeinek időbeli összehasonlítását is. Mind a három blokk kitöltése fontos, ugyanakkor nem tart tovább 15-20 percnél. Válaszait a megfelelőnek tartott válaszlehetőség(ek) jelölésével adhatja meg. Kérjük kövesse az on-line kitöltésre vonatkozó instrukciókat.

Bízunk benne, hogy a kérdőív on-line módon történő megválaszolásával Ön is hozzájárul ahhoz, hogy az idei Projektmenedzsment Fórum programja a felmérés eredményeivel is gazdagabb legyen.

Kérjük, hogy a www.hte.hu/kerdoiv oldalon elérhető kérdőívet legkésőbb 2018. február 28-ig szíveskedjen kitölteni.

Kérjük továbbá, hogy kollégáit, a szakmában dolgozó ismerőseit is tájékoztassa a kérdőív kitöltés lehetőségéről, mert a válaszadók száma jelentősen meghatározza a felmérés eredményeinek értékét és megbízhatóságát.  A válaszolók anonimitását biztosítja, hogy a kapott adatok, információk csak összesített formában, statisztikailag feldolgozva kerülnek nyilvánosságra.

A felmérés eredményeit a PM Fórum egyik szekciójának keretei között mutatjuk be és vitatjuk meg. A felmérés összefoglalóját közre adjuk a HTE (www.hte.hu), a PMI (www.pmi.hu) és a PMSZ (www.pmsz.hu) portálokon is.

A felmérésben való közreműködését, a Fórum Szervező Bizottsága nevében előre is köszönjük!


Dr. Prónay Gábor
a Fórum SZB elnöke
gpronay@gmail.com

Dr. Török L. Gábor szociológus
togabor@t-online.hu
a felmérés vezetője
 

A Fórum helyszíne

Danubius Hotel Flamenco
Tas vezér utca 3-7.,
1113 Budapest