Felhívás

A Hírközlési és Informatikai Tudományos Egyesület (HTE) szervezésében Kecskeméten kerül megrendezésre a HTE MediaNet 2015 konferencia. A korábbi sikeres TV-konferencia megújításaként (a HTE médiakonferenciák sorában tehát tizennegyedik alkalommal) a hagyományok alapján ez a kétévente tartandó rendezvény a hazai infokommunikációs szakma kimagasló médiatechnikai eseménye, elismert tudományos-szakmai fóruma. Résztvevői elsősorban ezen szakmai cégek vezető szakemberei, kutató-fejlesztő projektvezetői, műszaki-technológiai döntéshozói.

Az idei rendezvény fókuszában az informatikai innováció médiában történő térnyerésének a technológiára és a médiafogyasztási szokásokra gyakorolt hatása, illetve más, a távközlés, informatika és média szinergiáját hasznosító infokommunikáció aktuális műszaki, piaci és szabályozási kérdései állnak. Célja, hogy lehetőséget teremtsen a médiatechnológiai és infokommunikációs piac változásainak megismerésére, a legújabb műszaki megoldások, hálózat-, szolgáltatás- és alkalmazásfejlesztési elképzelések közzétételére, a tapasztalatok kicserélésére, az együttműködés elmélyítésére, a személyes és közvetlen kapcsolatok kialakítására.

A 2015. évi rendezvényünk különösen aktuális kérdései lesznek a technológiai fejlődés legújabb állomásai (pl. új műsorgyártási és műsorterjesztési technológiák, digitális rádiózás), a közösségi média hatása a mindennapokra, illetve az új technológiák által szükséges szabályozási kérdések. Hangsúlyt fektetünk arra, hogy a konferencia vendégei hiteles forrásból, a tématerületek prominens szakembereitől és vezetőitől értesüljenek a projektekkel kapcsolatos izgalmas szakmai, szakmapolitikai kérdésekről és az azokra adható válaszokról. A rendezvény programkínálatát az előadások mellett a kiemelt témakörökhöz illeszkedő izgalmas kerekasztal-beszélgetések gazdagítják.

A másfél napra tervezett konferencián számos neves meghívott előadón kívül a konferencia-felhívásra jelentkező és a programbizottság által jóváhagyott szakembereket is várunk.

 

konferencia profiljába illeszkedő témakörökben várjuk előadás javaslataikat, figyelmükbe ajánlva a következő kiemelt tématerületeket:

TARTALOM ÉS SZABÁLYOZÁS

 • Kormányzati kerekasztal – aktuális szakmapolitikai kérdések
 • DNFP – aktuális fejlemények és tapasztalatok, első tanulságok a végrehajtás során
 • Szabályozási kihívások – aktuális kérdések
   

TECHNOLÓGIAI FEJLŐDÉS

 • Új műsorgyártási technológiák – mi van a 3D, 4K, 8K után (vagy még előtte?)
 • Digitális rádiózás – leomlik-e (és ha igen, mikor) az utolsó analóg szolgáltatás bástyája is?
 • Alternatív műsorterjesztési technológiák – azaz tényleg bárhol, bármit, bármikor?
 • Akusztika, hangvezérlés, beszédszintézis – avagy lehet bárkinek Stephen Hawking hangja?
 • Autó és média – beköltözik-e a mozi is a kocsiba?
   

TARTALOM ÉS KÖZÖSSÉG

 • Kié a tartalom – miért iszapbírkóznak a jogászok, mikor a P2P és az OTT mindent lesöpör?
 • Közösségi média – "love and hate", miért utálják sokan azt, ami nélkül mások már élni sem tudnak?
 • Nézettség mérése – van-e jobb módszer a jelenlegi mérési megoldásoknál?Felkérjük mindazokat, akik a konferencián előadást kívánnak tartani, hogy előadásuk címét és egyoldalas rövid kivonatát

2015. június 15-ig
 

szíveskedjenek eljuttatni a HTE Titkárságára: 1051 Budapest, Bajcsy-Zsilinszky út 12.
e-mail: info@hte.hu

Az előadások elfogadásáról értesítést küldünk. Nagyszámú előadás esetén – a szerzőkkel történő egyeztetés alapján – a korábbi konferenciákhoz hasonlóan poszterszekciókat is szervezünk.

 

Várjuk jelentkezésüket és részvételüket
a HTE MediaNet 2015 konferencián!


 

Magyar Gábor
Konferencia elnöke
Szűcs Miklós
Programbizottság elnöke

 

 

Tézsla Mária
Rendezvényszervező
Hírközlési és Informatikai Tudományos Egyesület
tel.: +36 1 353 1027 fax: +36 1 353 0451

Arany szponzor


Ezüst szponzor

Bronz szponzor


 


Együttműködő partner