HTE MediaNet 2013

Tartalmas hálózatok

HTE MediaNet 2013 felhívásA Hírközlési és Informatikai Tudományos Egyesület (HTE) szervezésében Velencén kerül megrendezésre a HTE MediaNet 2013 konferencia. A korábbi sikeres TV-konferencia megújításaként (a HTE médiakonferenciák sorában tehát tizenharmadik alkalommal) a hagyományok alapján ez a kétévente tartandó rendezvény a hazai infokommunikációs szakma kimagasló médiatechnikai eseménye, elismert tudományos-szakmai fóruma. Résztvevői első sorban a területen tevékenykedő cégek vezető szakemberei, kutató-fejlesztő projektvezetői, műszaki-technológiai döntéshozói.

A rendezvény fókuszában a digitális átállás helyzete, következményei, az aktuális kormányprogramok médiatechnológiai vetületei, a hálózatsemlegesség kérdései, a körzeti/regionális digitális átállás lehetőségei és más, a távközlés, informatika és média szinergiájából táplálkozó infokommunikáció aktuális műszaki, piaci és szabályozási kérdései állnak. Célja hogy lehetőséget teremtsen a médiatechnológiai és infokommunikációs piac változásainak megismerésére, a legújabb műszaki megoldások, hálózat-, szolgáltatás- és alkalmazásfejlesztési elképzelések közzétételére, a tapasztalatok kicserélésére, az együttműködés elmélyítésére, a személyes és közvetlen kapcsolatok kialakítására.

A 2013-as rendezvényünk különösen aktuális kérdései lesznek a digitális átállás és a felszabadult hozadék sávok hasznosítása és a kapcsolódó, folyamatban lévő médiatechnológiai nagy projektek. Hangsúlyt fektetünk arra, hogy a konferencia vendégei hiteles forrásból, a tématerületek első számú szakembereitől és vezetőitől értesüljenek a projektekkel kapcsolatos izgalmas szakmai, szakma-politikai kérdésekről és az azokra adható válaszokról. Az előadásokat a kiemelt témakörökhöz illeszkedő izgalmas kerekasztal beszélgetések színesítik.

Kiemelt tématerületként jelennek még meg a média- és infokommunikációs szabályozás aktuális kérdései, amelyekről a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság, vezetőitől várunk áttekintést.

A konferencia tervezett hossza másfél nap, melyen számos neves meghívott előadó mellett, a konferencia felhívásra jelentkező és a programbizottság által jóváhagyott szakemberek is helyet kapnak.

A rendezvény időpontja: 2013. október 3-4. (csütörtök-péntek).

Helyszíne Velence Resort & Spa http://www.velencespa.com, amely közvetlenül a Velencei-tó partján helyezkedik el. Éttermeiből, a szobák erkélyéről, a konferenciatermekből csodálatos kilátás nyílik a Velencei-tóra és a környező dombokra. A környék számos egyéb természeti és kulturális látnivalóban is bővelkedik.

A részletes program és tájékoztatás a részvételi díjakról rövidesen a konferencia weboldalán lesznek megtalálhatóak: http://www.hte.hu/MediaNet2013

A konferencia profiljába illeszkedő témakörökben várjuk előadás javaslataikat, figyelmükbe ajánlva a következő kiemelt tématerületeket:

Szakmapolitikai kérdések

 • Hosszútávú kormányprogram - Infokommunikációs stratégia
 • A digitális átállás: helyzete, következményei, az első részlekapcsolás tapasztalatai
 • A hálózatsemlegesség a piaci szereplők és a szabályozó szemszögéből: Mit gondol az OTT szolgáltató, mit gondol az elektronikus hírközlési szolgáltató és mit gondol az állam, a hatóság?
 • Digitális hozadék I. és II., white space hasznosítás
 • Körzeti/regionális átállás, avagy a digitális átállás megássa a helyi televíziók sírját?

Korszerű műsorgyártó eszközök

 • 4K
 • felvételtechnikai eszközök
 • korszerű megjelenítők (OLED)

Műsorterjesztési kérdések

 • HD-sítés, emelt minőségű 4K, 3D műsorszórás (technológiai, tartalmi, gyártási kérdések)
 • Infrastruktúra független szolgáltatás: Over The Top technikákban rejlő lehetőségek - új felületek lehetőségei
 • Lineáris és nem lineáris műsorok szervezése és terjesztése
 • A jövő szélessávú hálózatai, új technológiák
 • Tartalomszolgáltató hálózatok (CDN) – Üzemeltetői tapasztalatok
 • A szerzői jog és az új műsorterjesztési technológiák kapcsolata

Médiafogyasztási kérdések

 • Multiscreen („többképernyős") és mobil technológiák – a médiafogyasztási szokások változása és válasz az új igényekre
 • Internetes a televíziózás – Internet TV, Smart TV
 • Interaktivitás – Interaktív TV / a tartalomfogyasztás marketingeszköze a közösségi média?

 

Várjuk jelentkezésüket és részvételüket a HTE MediaNet 2013 konferencián!

 

Magyar Gábor
Konferencia elnök

Heszberger Zalán
Programbizottság elnök

 

Tézsla Mária
Rendezvényszervező
Hírközlési és Informatikai Tudományos Egyesület
tel: +36 1 353 1027 fax: +36 1 353 0451

A konferencia támogatói

Arany szponzor

 

Ezüst szponzor


Bronz szponzor

 

 

Médiapartnerek