Vissza

Mi az az EDIH?


Az Európai Bizottság a Digitális Európa Program keretében létrehozta az Európai Digitális Innovációs Hubok-at (EDIH), amelyben új finanszírozási programmal, 26,8 millió eurós keretösszeggel fejleszti a 2021 és 2027 közötti időszakban a tagországok gazdaságainak és társadalmainak digitális fejlődését.

 

A digitalizáció elengedhetetlen a versenyképesség megtartásához, üzleti folyamatokba, termékekbe és szolgáltatásokba történő integrálása pedig nagymértékben hozzájárul a cégek, valamint a közszektor szereplőinek hatékonyságnöveléséhez

 

A kezdeményezés célja, hogy az európai kapacitások megerősödjenek a nagy teljesítményű számítástechnika, a mesterséges intelligencia, a kiberbiztonság és a korszerű digitális készségek terén, valamint, hogy támogassa elterjedésüket a gazdaságban és társadalomban. 

 

Annak érdekében, hogy ezeket a képességeket a vállalatok és a közigazgatás ténylegesen fel tudják használni, az EDIH-ek szorosan együttműködnek az illetékes szakosodott központokkal és gondoskodnak arról, hogy a vállalatok és a közigazgatás kísérletezzen ezen technológiákkal és alkalmazza azokat a konkrét igényeik szerint.

 

Miért érdekes ez számodra?

  1. Az EDIH programok eredményeképpen a vállallatok és a közigazgatás szereplői IT projekteket generálnak, ami megrendelésekhez vezet.
  2. Az IT szakemberek számára (is) akadnak olyan tréningek, amelyek ingyenesen elérhetőek.