Vissza

DEIK Regionális Programozó Csapatverseny

A Debreceni Egyetem Informatikai Kara 2023. december 3-án immár tizedik alkalommal rendezi meg a DEIK Regionális Programozó Csapatversenyt.


A Debreceni Egyetem Informatikai Kara 2023. december 3-án immár tizedik alkalommal rendezi meg a DEIK Regionális Programozó Csapatversenyt.

 

A verseny célja: A számítógépes programozó csapatversenyek népszerűsítése, illetve a versenyben részt vevők csapatmunkájának, algoritmikus programozói tudásának fejlesztése és összemérése regionális szinten. A versenyre a Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyékben működő oktatási intézmények, valamint a versenybizottság által meghívott egyéb oktatási intézmények csapatai nevezhetnek.

 

A verseny résztvevői: 

A verseny három kategóriában kerül meghirdetésre.

Az I. kategóriában a középiskolák érettségivel nem rendelkező, egyazon intézmény (tipikusan 9–12. osztályos) tanulóiból álló, maximum 3 fős csapatok vehetnek részt.

A II. kategóriában az egyetemek alapképzésben részt vevő (BSc-s vagy BA-s), nappali tagozatos, informatikai szakterületen diplomával nem rendelkező, egyazon intézmény hallgatóiból álló, maximum 3 fős csapatok vehetnek részt.

A III. (nyílt) kategóriában tanulói vagy hallgatói jogviszonnyal rendelkező versenyzőkből álló, maximum 3 fős csapatok vehetnek részt, amelyek nem tartoznak sem az I., sem a II. kategóriába (ilyenek például azok a csapatok, amelyeknek legalább egy tagja mesterképzésben részt vevő hallgató, illetve amelyeket nem egyazon intézménynek a diákjai alkotják), vagy ebben a kategóriában szeretnének indulni, vagy a versenybizottság döntése alapján csak ebben a kategóriában indulhatnak.