Vissza

Diákszekció felhívása

A HTE Infokom 2016 konferencián idén is tervezünk diákszekciót. Előadás beküldési határidő május 22.


Kedves fiatal Kolléga!

A Hírközlési és Informatikai Tudományos Egyesület (www.hte.hu) Ifjúsági Tanácsa az idén októberi HTE Infokom 2016 konferencián (http://www.hte.hu/infokom2016) másodízben szervez Diákszekciót is, melynek célja, hogy az érdeklődő, kiemelkedő Bsc/Msc és elsőéves PhD hallgatók lehetőséget kapjanak egy, a szakma krémje által látogatott konferencián való bemutatkozásra és fejleszthessék előadói képességeiket, szakmai kapcsolatokat építsenek és meghallgathassák a tématerület nagyjainak előadásait is. Diákszekciónkra tudományos munkákkal lehet jelentkezni, melyek magyar vagy angol nyelven íródtak. A szekció nyelve magyar, az elfogadott munkák előadása is ezen a nyelven történik majd.

Célcsoport: Bsc, Msc hallgatók és elsőéves PhD hallgatók (2016 februári vagy szeptemberi kezdés)

Témakörök: a HTE szakterületeihez (hírközlés, informatika, médiainformatika), illetve a HTE Infokom 2016 konferencia szakterületeihez szorosan kötődő tématerületek, lásd: http://www.hte.hu/infokom2016

Formai követelmények: 4-8 oldal, 10-es betűméret, ajánlott az IEEE formázás követése (kéthasábos): http://bit.ly/1SwvpBZ

Határidők:

első kör teljes munka leadása:
döntés az elfogadásról: 

2016. május 22. vasárnap, 23:59
2016. június közepe

második kör teljes munka leadása:
döntés az elfogadásról:
2016. szeptember 11. vasárnap, 23:59
2016. szeptember vége

 

Munkát beadni a petkovics@hit.bme.hu címen lehet „Diakszekcio 2016" tárggyal.

A második körös pályázás a fennmaradó helyekre történik. Mindkét körben bírálatokat adunk minden leadott dolgozatra, így akinek a dolgozata az első körben nem került elfogadásra, javíthat munkáján a bírálók javaslatai alapján és leadhatja munkáját a második körben is!

Egy konferencia előadás megtartása ugródeszka lehet a tanulmányok PhD-irányba történő folytatására, de ugyanúgy hasznosak az iparban is, valamint jó tapasztalatot jelentenek bármilyen későbbi előadás-beszámoló megtartásához.

Fontos megjegyezni, hogy idén először hivatkozható, ISSN számmal ellátott kiadványban jelennek meg a beválogatott munkák, melyet a PhD képzésre jelentkező hallgatók teljes értékű publikációkén számolhatják el a felvételi illetve később a fokozatindítási folyamatban is! Kinézetre a tavalyi vonalat követi majd a kiadvány, melyet itt tekinthetnek meg: http://bit.ly/Diakszekcio2015. A legjobban sikerült munkák közül az előző évekhez hasonlóan most is meghívunk egyet nemzetközileg jegyzett folyóiratunkba, az Infocommunications Journal-ba!

Reméljük elfogadja meghívásunkat és október 13-án Önt is fiatal előadóink közt köszönthetjük a HTE Infokom 2016 konferencián! Meghívásunk a konferencia csütörtöki napjára szól majd, amikor a Diákszekcióra sor kerül. A szerző(k) mellett konzulensüket is vendégül látjuk a konferencia csütörtöki napjára!


üdvözlettel:

Petkovics Ármin
HTE Ifjúsági Tanács
Nagy Péter
operatív igazgató, HTE

 

Arany szponzor


Ezüst szponzor




 


 

 

Bronz szponzor



 

 

 

 

 

 

Együttműködő partnerek


 

Média partner