Vissza

Tutorial leírások

Felkerült a honlapra az LTE hálózatok bemutatása, az IPv6 és a GSM-R technológia bemutatása tutorial leírása.


LTE hálózatok bemutatása tutorial
Novák Csaba és Gyulai Péter (Ericsson)
Az Ericsson szakértői által tartott szeminárium az adott másfél órában az LTE technológia átekintése mellett (rádió interfész, architektúra, főbb hálózati funkciók) az alkalmazásokra, gyakorlati megvalósítási kérdésekre helyezi a hangsúlyt. Áttekintjük az LTE-n megvalósított hangszolgáltatások megvalósítását és integrálását a maghálózattal (EPC). Betekintünk az LTE további fejlődésébe (LTE Advanced), melyek a hálózat teljesítményét, kapacitását növelik, ill. új hálózatépítési koncepciókat hoznak a jövőben.

GSM-R technológia bemutatása tutorial
Kertész Péter (Nokia Siemens Networks)
A Nokia Siemens Networks termékfejlesztési vezetőjével az előadás során amellett, hogy áttekintjük a GSM-R technológia és hálózat különlegességeit, megismerkedünk a GSM-R hálózat nyújtotta extra szolgáltatásokkal, nagy hangsúlyt fektetve azok gyakorlati alkalmazási lehetőségeire. Megismerhetjük, hogyan alkalmazhatóak GSM-R környezetben a publikus hálózatokban már elterjedt technológia újítások (SIP, IP alapú hálózat, hibatűrő architektúra). Kiderül, hogy néz ki manapság egy csúcskategóriás, trendi GSM-R hálózat. Előre tekintünk a GSM-R technológia jövőjébe. Mik a várható újítások? Mikor jön az LTE-R?

IPv6 tutorial
Mohácsi János (NIIF Intézet, Magyar IPv6 forum)
A tutorial röviden bemutatja az IPv6 protokollt (protokoll, címzés, IPv6 bevezetésének fő lépései). A szeminárium az elméleti alapok mellett gyakorlati megvalósítási kérdésekre helyezi a hangsúlyt, javaslatok tesz a IPv6 bevezetésének módszereire. Röviden bemutatásra kerül, hogy hol tart ma a világ az IPv6 bevezetésével.

 

A következő linken tudja böngészni a részletes programot.

Főtámogató

 

Arany szponzor

 

Ezüst szponzor

 

Bronz szponzor

 

Médiapartnerek

 

Együttműködő partnerek

Információtechnológia, Kommunikáció Párbeszéd Bizottság
Nemzeti Együttműködési Alap