Vissza

Új Szakosztállyal bővült a HTE - Intelligens energetikai rendszerek szakosztály

2013 május 8-án a HTE választmánya új szakosztály alapítását hagyta jóvá. Az Intelligens Energetikai Rendszerek Szakosztály a jövőben az okos mérési technológiák és az okos hálózatok szakterületén fog elsősorban működni. Elnökévé Huber Krisztiánt választották.


A Szakosztály 2013 áprilisában jött létre azzal a céllal, hogy a társadalomi szemléletformálás útján elősegítse az új okos mérési és okos hálózati technológiák elterjedését az európai energia piac integráltságának növelését.

Az Intelligens Energetikai Rendszerek Szakosztály működésének keretében olyan műszakilag megvalósítható és gazdaságilag megtérülő koncepciók kidolgozását tűzi ki célul melyek alkalmassá teszik a hazai energetikai rendszereket az egyre elosztottabban működő erőműpark befogadására, illetve liberalizált villamos energia piacon létrehozott termékinnovációk bevezetésére.

A Szakosztály az alakuló ülésen vezetőséget választott.  A tagok a Szakosztály elnökének Huber Krisztiánt, míg titkárnak Dékány Donátot választották

további információk a szakosztály oldalán: http://www.hte.hu/intelligens-energetikai-rendszerek-szakosztaly