Vissza

A magyar katonai híradás története 1848-tól a századfordulóig - Technikatörténeti Szakosztály

A Technikatörténeti Szakosztály 2021. július 1-én megtartotta idei első összejövetelét, melynek időpontja akár időbeli mérföldkő is lehetne.


Nemcsak a Podnaniczky-Vigyázó kastély környezete és az időjárás volt kifogástalan, hanem az itt elhangzott, nagyszerű, Dr. Ternyák István tagtársunk vetítettképes távközléstörténeti elődadása is méltán elnyerte az ország távoli tájairól is érkező nagyszámú résztvevők tetszését és elismerését.

Dr. Ternyák István tagtársunk „A magyar katonai híradás története 1848-tól a századfordulóig” című vetítettképes előadása történelmi hitelességgel és szakmaisággal mutatta be a ma már kevéssé ismert korabeli katonai világ hírközlését.

A résztvevők a kellemes nyári délutánon az előadás mellett megismerkedtek a kastéllyal és annak történelmével és látogatást tettek az ugyanitt működő Távírómúzeumban is. A mostani szakosztályi előadásunk annyi változással és újdonsággal folytatása a Covid előtti időszaknak, hogy mostantól az ilyen szakmai és ismeretterjesztő rendezvényeinket a szakosztály tagjain kívül, a HTE széles tagsága mellett az érdeklődő nagyközönség is látogathatja. Következő előadásunk  a vasúti hírközlés egyik érdekes és látványos ágával, a MÁV utastájékoztatatás, a vasúti speciális órahálózat rejtett és mégis látványos világába vezeti el az érdeklődőket.

Sáfár József
HTE Technikatörténeti Szakosztály elnöke

 

                    

                    

         

Legközelebbi események