Vissza

Lexi.business: Augmented Artifical Intelligence - Számítástechnikai szo.

2018.10.29. 16:30 - 2018.10.29. 18:30
Hely: Az Óbudai Egyetem, Neumann Informatikai Kar, III. ker., Óbuda, Bécsi út 96/b, földszint F05 terem

Szeretettel meghívjuk a Hírközlési és Informatikai Tudományos Egyesület Számítástechnikai Szakosztálya, a European Organisation for Quality MNB Informatikai Szakbizottsága, az (ISC)2 Hungary Chapter, és az ISACA Magyar Fejezete közös rendezvényére, melynek címe

Lexi.business: Augmented Artifical Intelligence

 

Bár több évtízed telt el azóta, hogy az emberiség a mesterséges intelligencia megalkotásával kísérletezik, 10-15 évenként újra és újra felmerül a robot-kérdés, ugyanakkor messze még a szingularitás. Az emberek jelentős része fél a mesterséges intelligencia térnyerésétől, másik része örömmel üdvözli az önvezető gépjárműveket, az MI-vezérelt mobileszközöket.

Az előadásban egy olyan magyar startup, az iLex mesterséges intelligencia-vezérelt alkalmazásai bemutatására kerül sor, amely az IBM Watson technológia felhasználásával fejleszti saját, alkalmazott (applied) AI megoldásait, s ezzel olyan elismerést vívott ki a nemzetközi üzleti alkalmazások körében, hogy tavaly óta nemzetközi esettanulmányként fent van első jogi robotja: LEXI, az amerikai IBM hivatalos website-ján.

LEXI ma már business, azaz az üzleti – és nemcsak a jogi munkában nyújt segítséget. Az iLex Zrt. – figyelemmel arra, hogy LEXI több egyetem: a BGE, a PTE hallgatója ma már, 2018. októberétől „AI Next Generation” címmel nemzetközi versenyt indít, hogy minél több magyar egyetemista meg tudjon ismerkedni LEXI-vel és be tudja mutatni AI készségét a nemzetközi piacokon.

Előadók

  • dr. Ritter Marianna, CEO, alapító,
  • dr. Pokó Diána, COO
  • LEXI,  iLex Systems Zrt

 

https://www.aigeneration.net
https://www.ibm.com/case-studies/iLex

Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

Dr. Szenes Katalin
a HTE Szakosztály, az EOQ Szakbizottság, és az (ISC)2 Hungary Chapter elnöke
szenes.katalin@nik.uni-obuda.hu

 

Legközelebbi események

HTE Infokom 2024 2024.11.05. 9:00 - 2024.11.06. 18:00