Vissza

iOS fejlesztőként Magyarországon - Számítástechnikai szakosztály

2016.03.09. 14:00
Hely: Informatika Tanszék, KF GAMF Kar, Izsáki út 10., Kecskemét, 4-es épület, 315-ös terem

Szeretettel várunk minden érdeklődőt a Kecskeméti Főiskola Informatika Tanszéke, a Hírközlési és Informatikai Tudományos Egyesület Számítástechnikai Szakosztálya, és a European Organisation for Quality MNB Informatikai Szakbizottsága közös rendezvényére, az Informatika.Neked előadássorozat következő előadására

Sipos Péter: iOS fejlesztőként Magyarországon

Tartalmi összefoglaló:

Apple. iPhone. Sikerszériás okostelefonja miatt elég nagy a felhajtás a vállalatóriás körül. Magyarországon egy kicsit egzotikus hatást kelt az alma logó mögé bújt készülékekre programozni. Az iOS fejlesztő világszerte “hiánycikknek” számít, a magyar kreativitás és munkamorál pedig megbecsült érték a nemzetközi piacon, így egy hazai programozó számára nem elhanyagolható fegyvertény ismerni az Apple világát. Előadásomban az iOS fejlesztés technikai hátterének összefoglaló bemutatása mellett aktívan kitérek a hallgatók életének azon időszakára, ahol vizsgára készülős nebulóból junior iOS fejlesztőkké válnak. Szeretném megosztani veletek tapasztalataimat, továbbá tanácsokkal és apró trükkökkel szeretnélek ellátni benneteket, hogy a nem is olyan távoli álláskeresés ne tűnjön ördögtől jövő kihívásnak, hanem egy izgalmas kaland legyen. Mindezt az Apple szemüvegén keresztül, mely által használható tudást szeretnék nyújtani az iOS fejlesztés alapjairól (és az objective-C nyelvről), amire a későbbiekben bátran lehet építkezni akár önerőből is.

Az előadó rövid bemutatása:

Középiskolai álmom volt a 3D-s játékfejlesztés egyik műhelyébe való bekerülés, majd az egyetemi megpróbáltatások után az első munkahelyemen azonnal valóra is váltottam az elképzelést - így tehát programozó lettem. Természetesen ez az idillli kép jóval árnyaltabb. Jelenleg a kecskeméti székhelyű Red Steed Group szegedi irodájának - nemzetközi kontakt szerepében is megjelenő - vezető fejlesztője vagyok, és üzleti alkalmazások készítésével foglalkozok. Több éves iOS fejlesztői pályafutásom során részt vehettem oktatóként gyakornoki programban és kooperatív képzésben, mely által volt szerencsém fiatalok sikertörténeteit első sorból nyomonkövetnem, alakítanom. Munkám egy apró szegmense egyben a hobbim is: versenyképes junior iOS fejlesztők előállítása hallgatói alapanyagból a lehető legrövidebb úton.

Kérjük, jelezze részvételi szándékát az esemény Facebook oldalán.

Minden érdeklődőt szeretettel várunk! Az előadáson történő részvétel ingyenes.

 

Legközelebbi események

HTE Infokom 2024 2024.11.05. 9:00 - 2024.11.06. 18:00