Vissza

A kormányzati projektmenedzsment problémái és megoldásai-32. Projektmenedzsment Műhely - Projektmenedzsment szakosztály

2017.02.09. 16:00
Hely: BME Hálózati Rendszerek és Szolgáltatások Tanszék, Infopark, 1117. Bp. Magyar Tudósok Körútja 2. I. ép. B. szárny, I.em 110-es tanácsterem

A HTE Projektmenedzsment Szakosztálya, együttműködve a BME Hálózati Rendszerek és Szolgáltatások Tanszékével és a Corvinus Egyetem Stratégia és Projektvezetés Tanszékével szeretettel hívja az érdeklődő kollégákat a 32. Projektmenedzsment Műhelybe

A 32. Műhely témája:

A KORMÁNYZATI PROJEKTMENEDZSMENT

PROBLÉMÁI ÉS MEGOLDÁSAI

A Műhely dr. Kópiás Bence elnökhelyettes (KIFÜ) összefoglalásábanaz EU-s és hazai kormányzati projektek sikerét befolyásoló jogi-politikai környezetet, közbeszerzési kötöttségeket, szervezeti felépítést, finanszírozási-, döntési-, együttműködési lehetőségeket és a szükséges kompetenciákat  vizsgálja nemzetközi- és hazai tapasztalatok alapján azzal a céllal, hogy a Műhely beszélgetés hozzájáruljon a kölcsönös megértéshez és a szakmai közvélemény eredményességet elősegítő befolyásolásához. 

Műhely beszélgetés az alábbi kérdések megválaszolásával kívánja a témát áttekinteni – megvitatandó kérdések :

  1. Hogyan lehet a kormányzatban jellemző merev struktúrákat összehangolni projektszervezet rugalmasságával?  Hogyan lehet a döntéshozatalt – a projektek igényei szerinti szintre – gyorsítani?
  2. Mennyiben befolyásolja a projekt tervezést a közbeszerzési kötelezettség?
  3. Hogyan lehet a kormányzati projekteket konzorciumi formában (delegált kormányzati projekttagokkal) érdeksérelem és a határidő, illetve a hatókör betartásával sikeresen menedzselni?
  4. Mennyiben befolyásolja a projekt működését, hogy jellemzően eu-s forrásból valósulnak meg a fejlesztések?

A Kópiás Bence által összeállított,előkészítő blog olvasható a http://blog.mfor.hu/projekt oldalon.A Projektmenedzsment Műhely munkájába minden érdeklődő előzetes regisztrációt követően (e-mailben történő regisztráció a gpronay@procompass.hu címen), ingyenesen részt vehet. A Műhely munkájába való részvétellel 2 PDU (Professional Development Unit) pont szerezhető (PMP minősítettek és minősítésre készülők számára)

Prónay Gábor

Legközelebbi események

HTE Infokom 2024 2024.11.05. 9:00 - 2024.11.06. 18:00