Média Klub

A Média Klub 2000 májusában alakult meg a DVB Kör, a Digitális Rádió Kör, valamint a Kábeltelevíziós, a Vételtechnikai és a Stúdiótechnikai szakosztályok támogatásával. Az alapításkor megfogalmazott cél szerint: „A HTE-n belül együtt dolgozó szakemberek a technológia oldaláról segítik a média területén megjelent digitális szolgáltatások mielőbbi hazai bevezetését."  2000-óta  szakosztályként működő klubként dolgozik.

A Klub a közös - konvergáló – témákkal foglalkozik, a szakosztályok speciális témáikat viszik tagjaik elé. A Klub a HTE-ben részt vesz a rádió és televízió analóg/digitális átmenetét előkészítő szakmai ismeretek népszerűsítésében valamint az átmenet alatti és utáni feladatok megfogalmazásában.

A Média Klub vezetője megalakulása óta dr. Tormási György, aki 2008-ig az Antenna Hungária Rt vezető beosztású dolgozója volt. Jelenleg nyugdíjas.

2012-ben a HTE tagságából 28 regisztrált a Média Klubhoz. A klubrendezvényeken 20-30 érdeklődő vesz részt. A bevezető, vitaindító előadást beszélgetés, szakmai vita követi.

A rádiós és televíziós szakmai események, évfordulók megünneplésében (100 éves rádiózás, 50 éves televíziózás stb.) szervező munkájával a Média Klub meghatározó szerepet vállalt.

A Vételtechnikai és a Kábeltelevíziós Szakosztály, a Média Klub és a Digitális Mozgóvilág Klub programjait és működését a havonta egyszer, közösen tartott vezetőségi üléseken egyezteti.

Az analóg televízió műsorszórás hálózata ebben az évben, két lépcsőben kikacsolásra kerül. A TV műsorokat digitális hálózatok fogják sugározni. A digitális átállás szakmai kérdései (beltéri vétel, konvergáló szolgáltatások, stb.) és az analóg frekvenciákon működő hálózat kikapcsolása után felszabaduló kapacitások hasznosításának vizsgálata (3D, multimédia új szolgáltatásai, OTT, „más ez a TV" stb.) adják a Média Klub működésének jövőbeni terveit.

A műsorszóró rádiózás digitális átállása ma még nyitott kérdések és feladatok sokaságát veti fel. Ezen a területen a HTE-nek, szakmai szervezeteinek összehangolt tevékenységére a jövőben is szükség lesz.

 

A Média Klub vezetősége

Elnök: dr. Tormási György
Alelnökök: dr. Falus László, Dr. Pados László

további vezetőségi tag: Kissné dr. Akli Mária

 

frissítve: 2017. május 10.

2020. évi beszámoló

2021. évi munkaterv

Legközelebbi események

Az adat értéke - Vételt., Kábeltel. szo, Médiaklub 2021.10.27. 16:00 - 2021.10.27. 18:00
HTE Infokom 2021 2021.11.03. 9:00 - 2021.11.04. 18:00