Vissza

6G – Több, mint 5G evolúció - Rádiótávközlési szakosztály

2022.01.18. 16:00 - 2022.01.18. 18:00
Hely: Zoom

Tisztelettel meghívunk minden szakembert és érdeklődőt a HTE Rádiótávközlési Szakosztálya alábbi – személyes találkozás nélküli, online szakmai rendezvényére:

6G – Több, mint 5G evolúció

Előadó:
prof. Dr. Charan Hassan
a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Villamosmérnöki és Informatikai Kar dékánja

A világban alig két éve kezdődött el a legújabb mobil távközlési technológia, az 5G bevezetése és az egész világon folyamatban van az 5G mobil hálózatok telepítése, de a kutatók már a következő, hatodik generációs (6G) IKT technológiát vizsgálják. Számos előnye mellett, azonban az 5G technológiának is vannak műszaki és felhasználási korlátjai. Annak érdekében, hogy ezeket meghaladjuk és a mobil távközlés meg tudjon felelni a jövő extra műszaki és alkalmazási követelményeinek, egy diszruptív, az 5G-n túlmutató, hatodik generációs infokommunikációs technológiára van szükség. A 6G-ben rejlő műszaki és innovációs lehetőségeket felismerve a világ fejlett országaiban hozzáfogtak az ehhez szükséges műszaki és szolgáltatási követelmények megfogalmazásához, a 6G technológiai elemeinek kutatásához és fejlesztéséhez, amely várhatóan elvezet a 2030 utáni korszak IKT technológiájához. A 6G, amely jelentős mértékben támaszkodni fog a mesterséges intelligenciára, az elképzelések szerint integrálni fogja a fizikai rendszereket, a digitális világot és a humán szektort, ezáltal lehetővé teszi elosztott intelligens és autonóm rendszerek létrehozását, valami forradalmi alkalmazások és szolgáltatások építését a mindennapi életben és az iparban.  A BME célja: a 6. generációs IKT technológia, valamint az ezen alapuló alkalmazások és szolgáltatások létrehozására irányuló interdiszciplináris KFI tevékenység végzése és bekapcsolódás az EU, ill. más nemzetközi 6G KFI tevékenységekbe, programokba.

A részvételhez előzetes regisztráció szükséges!

A jelentkezéseket a radiotavkozles.szo@hte.hu címre 6G tárgy megjelölésével név, munkahely, valamint mobil elérhetőség megadásával 2022. január 17-ig várjuk. 

Az elfogadott jelentkezésről visszaigazolást küldünk, valamint a regisztrált  jelentkezők e-mail címére a rendezvény előtt továbbítjuk a Zoom alkalmazás belépési adatait. Tájékoztatjuk, hogy a virtuális térben történő munka, a rendezvényen való részvétel a szervezőktől független informatikai biztonsági kockázattal jár!
A rendezvényre történő jelentkezéssel a jelentkező személy egyben elfogadja a mellékelt adatkezelési tájékoztatóban foglaltakat.


Tóth Csaba sk.                                  Jamrik Péter sk.
   társelnök                                              társelnök
 

Melléklet: HTE RTSZo Adatkezelési tájékoztató

 

Legközelebbi események

EIVOK-22. Szakmai Fórum 2022.01.27. 16:50 - 2022.01.27. 19:00
24. Projektmenedzsment Fórum 2022.04.07. 8:00 - 2022.04.07. 18:00