Vissza

Csécsy László: "Ne csak keress, találj! – Drupallal az álláspiacon" - Számítástechnikai szakosztály

2015.02.25. 14:00
Hely: Informatika Tanszék, KF GAMF Kar, Izsáki út 10., Kecskemét, 4-es épület, 315-ös terem

Szeretettel várunk minden érdeklődőt a Kecskeméti Főiskola Informatika Tanszéke, a Hírközlési és Informatikai Tudományos Egyesület Számítástechnikai Szakosztálya, és a European Organisation for Quality MNB Informatikai Szakbizottsága közös rendezvényére, az Informatika.Neked előadássorozat következő előadására

Csécsy László: "Ne csak keress, találj!

– Drupallal az álláspiacon"

Az előadás fontosabb témakörei:

Bár a World Wide Web alapjait 1989-ben Tim Berners-Lee a kutatók közötti automatizált információmegosztás céljára találta ki, mostanra az információs társadalom mindennapjainak elkerülhetetlen részévé lett: egyre kevesebb olyan ember van, aki ne hordozna a zsebében is webböngészőt. Ahogy az információt, úgy a webet sem lehet keretek közé zárni – ehhez hasonlóan a webes tartalmak előállítása sem kevesek kiváltsága. A szabadon hozzáférhető, nyílt forráskódú és ingyenes webes tartalomkezelő rendszerek egyik zászlóshajója a Drupal, melyet a 2000-es évek elején kezdett fejleszteni Dries Buytaert. Ma már világszerte több százezren járulnak hozzá a fejlődéséhez; több, mint 150 nyelvre fordították le. A Fehér Ház, a The Economist, az Amnesty International, a Harvard, a Louvre mellett az Ubuntu, Beyoncé és a KreaNod honlapját is Drupal hajtja, de akár a tiedet is – sőt, bármennyire is ingyenesen letölthetető és szabadon felhasználható, még a megélhetésedet is biztosíthatja. Hogyan? Ezt szeretném bemutatni a hallgatóságnak.

Az előadó rövid bemutatása:

Csécsy László senior fejlesztő a Pronovixnál, vezető fejlesztő a KYbestnél. A 2000-es évek elejétől foglalkozik nyílt forráskódú rendszerekkel, 2007 környékétől elsősorban Drupallal. Vezető fejlesztőként nem csak maga a kódolás tartozik a felelősségi körébe, de szemmel tartja a webfejlesztés munkafolyamatainak fejlődését, a párhuzamosíthatóságot, megismételhetőséget is.

 

 

Legközelebbi események

HTE Infokom 2024 2024.11.05. 9:00 - 2024.11.06. 18:00