Vissza

43. PM MŰHELY - Projektmenedzsment szakosztály

2019.11.21. 16:00 - 2019.11.21. 18:00
Hely: BME Hálózati Rendszerek és Szolgáltatások Tanszék inforparkbeli (1117. Bp. Magyar Tudósok Körútja 2.) I. ép. B. szárny, I.em 110-es tanácsterme

A HTE Projektmenedzsment Szakosztálya, együttműködve a BME Hálózati Rendszerek és Szolgáltatások Tanszékével és a Corvinus Egyetem Stratégia és Projektvezetés Tanszékével szeretettel hívja az érdeklődő kollégákat az 
43. Projektmenedzsment Műhelybe, melynek témája:

Önszerveződő csapatok a projektmenedzsmentben

A Műhely beszélgetés a komplex, bonyolult feladatok  megoldásának hatékonyságához és sikerességéhez szükséges agilitás, önszerveződés kialakításának feltételeit, lehetőségeit, megoldási módjait kívánja  áttekinteni. Az agilis fejlesztéseket sokféle felfogás, vélemény övezi a vak hittől, a megértéssel párosuló elfogadáson át a teljes elutasításig. A Műhely célja a menedzsment funkciók átgondolását igénylő önszerveződő csapatok (más néven agilis csapatok) lehetőségeinek vizsgálata, hogy a Műhely beszélgetés hozzájáruljon az együttműködés magas szintjének létrejöttéhez. A témát a Műhely résztvevői  választották ki és a bevezető blog megírására illetve bevezető előadás megtartására Marhefka Istvánt kérték fel. A bevezető előadás az alábbi oldalon olvasható :
https://www.slideshare.net/Pronay46/blog-marhefka-istvan-onszervezodo-csapatok-a-projektmenedzsmentben-43-pm-muhely-2019-november-21

Műhely beszélgetés az alábbi kérdések megválaszolásával kívánja a témát áttekinteni – megvitatandó kérdések
1.    Projektmenedzserként hogyan alakítható ki egy új projekt esetén a megfelelő projekt struktúra ? A jelenlegi helyzetben milyen korlátai vannak ennek a feladatnak ?
2.    Milyen esetekben segíthetnek az önszerveződő csapatok a projektekben ? Miben látható az önszerveződő csapatok legfőbb előnye ? 
3.    Mi a gátja napjainkban, hogy a projektekben önszerveződő csapatok kerüljenek kialakításra ? Hogyan lehetne elérni, hogy egy önszerveződő csapat bizalmat keltsen ?
4.    Teljes szabadság esetén milyen felkészültségű coachot választana a munka támogatására ? Miben tudná a coach és a coaching szemlélet alkamazása segíteni a projekt szervezetet ? 

Marhefka István által összeállított, előkészítő blog olvasható a https://mfor.hu/cikkek/projektmenedzsment.html oldalon. A Projektmenedzsment Műhely munkájába minden érdeklődő előzetes regisztrációt követően (e-mailben történő regisztráció a gpronay@gmail.com címen), ingyenesen részt vehet. A Műhely munkájába való részvétellel 2 PDU (Professional Development Unit) pont szerezhető (PMP minősítettek és minősítésre készülők számára).

Budapest, 2019. október 26.
                    
Prónay Gábor
 

Legközelebbi események

HTE Közgyűlés 2024 2024.05.30. 15:00 - 2024.05.30. 18:00
HTE 75 - Infokommunikációs trendek szakmai konferencia 2024.06.05. 13:00 - 2024.06.05. 17:00