Vissza

20. Projektmenedzsment Műhely - Projektmenedzsment szakosztály

2014.09.18. 16:00
Hely: A BME HIT Inforpark (1117. Bp. Magyar Tudósok Körútja 2.) I. ép. B. szárny, I.em 110-es tanácsterem

A HTE Projektmenedzsment Szakosztálya, együttműködve a BME Híradástechnika Tanszékével és a Corvinus Egyetem Stratégia és Projektvezetés Tanszékével szeretettel hívja az érdeklődő kollégákat az

20. Projektmenedzsment Műhelybe

A 20. Műhely témája a siker – érték – projekt kultúra érettség kapcsolata és szerepe a vállalati versenyképesség növelésében.  A Műhelybeszélgetés  Lugosi Erzsébet szenior programmenedzser  bevezető gondolatai alapján kívánja áttekinteni a projekt siker feltételeit, követelményeit összefüggésben a vállalati érték teremtéssel és a projektmenedzsment érettséggel. A Műhely vizsgálni kívánja a projekt eredményesség szempontjából legfontosabb vállalati értékeket, valamint a projekt érettség fejlesztésének lehetőségeit, amik jelentősen hozzájárulhatnak a projektek sikerességéhez.

A Műhely beszélgetés az alábbi kérdések megválaszolásával kívánja a témát körbejárni :

  1. Melyek a vállalati érték közül a legfontosabbak (gazdasági érték, megtermelt profit;az üzleti folyamatok színvonala; partneri, alvállalkozói, vevői kör értéke; tulajdonosi, menedzseri kör értéke; a vállalat szociális értéke; a vállalati kultúra minősége; a munkaerő értéke, a munkatársak képzettsége, tudása) ?
  2. Milyen összefüggés van egy vállalat projektkultúra-érettsége és aközött, hogy mennyire eredményesen valósítja meg a projektjeit?
  3. Vajon elegendő-e egy projekt értékteremtéséhez az előbbiekben definiált projekt eredményesség, azaz a vasháromszög terjedelem, költség, időtartam hármas korlátjának a teljesítése?
  4. Mely paraméterek (költség, időtartam, minőség, kockázat, üzleti elvárások, erőforrások, környezet, stb.)folyamatos figyelése, elemzése, majd a szükséges korrekcióra irányuló döntés meghozatala járul hozzá leginkább egy projekt értékteremtéséhez?
  5. Milyen feladatai vannak a projektmenedzsernek, ha a érőrendszer alapján valamilyen problémát érzékel?
  6. Ki a felelős azért, ha a projekt nem termel értéket: projektmenedzser, szponzor, mindkettő, esetleg valaki más?

Az előkészítő blog  olvasható a http://blog.mfor.hu/projekt oldalon.

A Projektmenedzsment Műhely munkájába minden érdeklődő előzetes regisztrációt követően (e-mailben történő regisztráció a gpronay@procompass.hu címen), ingyenesen részt vehet. A Műhely munkájába való részvétellel 2 PDU (Professional Development Unit) pont szerezhető (PMP minősítettek és minősítésre készülők számára)