Vissza

Deep learning és a mesterséges intelligencia – mi várható 2017-től? - Médiainformatikai szakosztály

2017.01.17. 17:30
Hely: BME I épület, 1117 Bp. Magyar tudósok krt. 2. IB210 2. emelet

Tisztelettel meghívjuk Önt a HTE Médiainformatikai Szakosztály szakmai Klubestjére!

A program címe:

Deep learning és a mesterséges intelligencia –

mi várható 2017-től?

Az adatok és a számítási kapacitás robbanásszerű növekedésének, továbbá az új tudományos eredményeknek köszönhetően a gépi tanulás újra fénykorát éli. Ma már az olyan cégóriások, mint például a Google, Facebook, Twitter és az IBM külön mesterséges intelligencia központokat tartanak fent. És mindeközben a tudományterület minden korábbinál nagyobb tempót diktál: szinte minden hónapban merőben új vagy minden korábbinál pontosabb eredmények születnek a deep learning (mély tanulás) alapú neurális hálózatok segítségével, legyen szó akár képről, hangról, szövegről vagy egyéb adatról.

Mit várhatunk a gépi intelligenciától? És a gépi intelligencia mit várhat tőlünk? Mi kell ahhoz, hogy bárki bekapcsolódjon a deep learning kutatásba, fejlesztésbe? Mi várható 2017-től? Ezekre a kérdésekre próbálunk választ adni a szakest folyamán két előadónk: Lőrincz András (ELTE) és Tóth Bálint Pál (BME) segítségével.


Az előadás a http://www.ustream.tv/channel/hte-compu-teszt címen élőben követhető lesz, itt régi előadásainkat is megnézhetik. Nézőink kérdezhetnek, hozzászólhatnak telefonon, továbbá regisztrált Ustream felhasználók az előadás alatt az üzenőfalon is hozzászólhatnak, kérdezhetnek.
Videón is bekapcsolódhatnak az előadás végén a szolgaltatasminoseg.hu Skype címen. Tanácsadás a felkészüléshez: hte@compu-consult.hu e-mail címen

Legközelebbi események

HTE Infokom 2024 2024.11.05. 9:00 - 2024.11.06. 18:00