Vissza

Gondolkodj, mielőtt kattintasz!

Az Európai Kiberbiztonsági Hónap (ECSM - European Cyber Security Month) elnevezésű kampányt 2012 óta szervezik meg Európa-szerte a tagállamok. A Kiberhónap nemzetközi koordinálását az ENISA (Európai Uniós Kiberbiztonsági Ügynökség), a hazai koordinációt a Nemzeti Kibervédelmi Intézet végzi. Az októberi nemzetközi figyelemfelhívó kampány célja a kiberbiztonsági tudatosság növelése, valamint a kibertérben megjelenő fenyegetések széles körben történő megismertetése.


A kampány mottója: "Think Before U Click", #ThinkB4UClick. "Gondolkodj, mielőtt kattintasz!"

 A kiberfenyegetésekre való felkészülés és azok beazonosítása érdekében ebben az évben két fő témakör van:

Az első „Digitális Készségek” téma magába foglal minden oktatási tevékenységet, melynek célja az emberek internet biztonsággal kapcsolatos tájékoztatása. A COVID-19 járvány következményeként a mindennapi élet digitalizálódása felgyorsult. Ez az új, magas szinten összekapcsolt világ pedig megköveteli az állampolgárok készségeinek tudatosítását ahhoz, hogy lépést tudjanak tartani a változásokkal és online is biztonságban legyenek. A témába többek között beletartozik az e-privacy, azon belül is a személyes adatok védelme, az internetes zaklatás és az online nyomon követés. A kulcsüzenet pedig a kiberhigiéniai készségek fontossága és a jó online gyakorlatok megalapozása.

A második téma az „Online visszaélések”, mely a jelenlegi potenciális kiberfenyegetésekbe nyújt betekintést, segítve ezzel a hétköznapi emberek és vállalkozások kockázatcsökkentését. A COVID-19 miatti növekedés az e-kereskedelemben magában hordozza az adatbiztonság és online fizetés kapcsán felmerülő veszélyek sokszorozódását is. Az e témában megrendezésre kerülő tevékenységek leginkább az adathalászatra, az üzleti e-maileket érintő csalásokra és az online vásárlási átverésekre fókuszálnak. A kulcsüzenet lényege a felhasználók tudatosságának növelése az online visszaélések területén, üzleti és magán tevékenységek során egyaránt.

A kiberhónap eseményei itt érhetőek el: https://kiberhonap.hu/esemenyek

(Forrás: https://kiberhonap.hu)

 

Tagdíjfizetés részletei

--------------------------------------------------

Tagnyilvántartás - belépés

--------------------------------------------------

Technikatörténeti évfordulók

--------------------------------------------------

Legközelebbi események

Vezetőségi ülés - Vétel., Kábelt. szo, Médiaklub 2024.04.03. 9:00 - 2024.04.03. 10:00
26. Projektmenedzsment Fórum 2024.04.11. 9:00 - 2024.04.11. 17:00
HTE Közgyűlés 2024.05.30. 14:00 - 2024.05.30. 18:00

Kiemelkedő támogatóink

  


 
Hírközlési Érdekegyeztető Tanács