Vissza

EIVOK- 13. Szakmai Fórum

A HTE Információbiztonsági Szakosztálya - EIVOK 2020.01.23-án eredményesen lebonyolította az év első rendezvényét, a 13. Információbiztonsági szakmai fórumát.


Dr. Krasznay Csaba Kiberbiztonsági Kutatóintézet Intézetvezetője ismertette a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen folyó Kiberbiztonsági kutatások új lehetőségeit. Az NKE Eötvös József Kutatóközpont keretében létrejött Kiberbiztonsági Kutatóközpont legfőbb célja, hogy Európa egyik vezető tudományos kiberbiztonsági kutatóközpontjává váljon és aktív részese legyen az európai kiberbiztonsági kiválósági központok hálózatának. A kiberbiztonsági trendek során kitért az új, diszruptív technológiák, mint IoT, I-IoT, AI, Robotika, ICS kiberbiztonság, Smart everything témaköreire.

Bíró Péter a magyar kibertér őre, a Nemzeti Kibervédelmi Intézet, a Nemzeti CSIRT vezetője a Computer Security Incident Response Team (CSIRT) hazai és nemzetközi kibervédelemben betöltött szerepéről tartott előadást, miközben a „cyber mesék” által a jellemző incidensekre és azok tanulságaiba is beavatta a jelenlévőket.

A fórum végén Bódi Antal KTI Közlekedéstudományi Intézet ITS tanúsítási irodavezetője az Intelligens Közlekedési Rendszerek (ITS) világába vezette be az EIVOK fórum résztvevőit. 2020-tól az 5G hálózatok kialakítása már hazánkban is elérhető közelségbe kerül, amely majd a közlekedést, az ipari termelést, az egészségügyet, az infókommunikációt alapvetően átalakítja. Lehetővé válik a teljesen automatizált, önvezető közúti járművek elterjedése, amely a fejlesztőket komoly technológiai kihívás elé állítja. A teljesen kontrollált közlekedés teljesen új viselkedési mintákat fog generálni. Az ITS Ökoszisztéma alapjainak megteremtésével lehetővé válna a közlekedés egészének EU szinten közhiteles digitalizációja – a társadalom „nem önvezető világból” az „önvezető világba” való átvezetésének elősegítése. A résztvevők meglehetősen sok kérdést tettek fel, s egyfajta kerekasztal beszélgetés alakult ki a közlekedés technológiai, jogi és információbiztonsági kihívásai kérdéskörében a fórum résztvevői között.

Az előadásanyagok elérhetőek az EIVOK Szakosztály oldalán.

 

Tagdíjfizetés részletei

--------------------------------------------------

Tagnyilvántartás - belépés

--------------------------------------------------

Technikatörténeti évfordulók

--------------------------------------------------

Legközelebbi események

Naplózástól az Avatarokig - Adat és M.I. 2024.04.25. 15:00 - 2024.04.25. 18:00
EIVOK-47 2024.05.02. 8:00 - 2024.05.02. 15:00

Kiemelkedő támogatóink

  


 
Hírközlési Érdekegyeztető Tanács