Vissza

Dr. Kissné Akli Mária Goldmark Péter Károly-díjat kapott

Dr. Kissné Akli Máriát, a HTE főtitkár-helyettesét, az európai műsorszórás egyik hazai szaktekintélyét Goldmark Péter Károly-díjjal tüntette ki Karas Mónika, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság elnöke.


Az európai műsorszórás egyik hazai szaktekintélyét, Kissné Akli Máriát és a legendás műsorvezetőt, Kudlik Júliát a színes televízió feltalálójáról, Goldmark Péter Károlyról elnevezett életműdíjjal tüntette ki Karas Monika, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) elnöke 2019. november 11-én a szervezet Ostrom utcai székházában.

Kissné Akli Mária, az NMHH Médiafrekvencia-tervezési és -Koordinációs Osztályának vezetője 1996-ban csatlakozott a hatóság jogelőd szervezetéhez. Munkájának gyümölcseként az egyre növekvő igényeknek megfelelő frekvenciaátrendezések, -felszabadítások születnek, és több mint húsz éve példaértékűen képviseli hazánkat a nemzetközi szakmai szervezetekben. Kiemelkedő sikereket ért el a digitális műsorszórás bevezetéséhez szükséges tervezésekben, koordinációkban - írták róla.

A Goldmark Péter Károly-díjat 2015 óta adományozhatja az NMHH elnöke olyan szakembereknek, akik a média területén, a műsorszórás és a médiaszolgáltatások fejlődéséért folytattak kimagasló színvonalú tevékenységet, valamint több évtizeden át végeztek kiemelkedő munkát.

Az NMHH közleménye szerint a budapesti díjátadón Karas Mónika azt mondta: „A média szerepe olyan, mint egykor a tűzhelyé: ott van életünk közepében, körülötte gyűlünk össze. Kitörölhetetlen nyomot hagy kultúránkon, identitásunkon, ezért szakmai hatóságként feladatunk, hogy megbecsüljük azokat, akik saját személyiségük nyomaival gazdagítják azt.

Forrás: http://nmhh.hu/

 

Tagdíjfizetés részletei

--------------------------------------------------

Tagnyilvántartás - belépés

--------------------------------------------------

Technikatörténeti évfordulók

--------------------------------------------------

Legközelebbi események

Naplózástól az Avatarokig - Adat és M.I. 2024.04.25. 15:00 - 2024.04.25. 18:00
EIVOK-47 2024.05.02. 8:00 - 2024.05.02. 15:00
Process mining-Számítástechnikai Szakosztály 2024.05.02. 14:00 - 2024.05.02. 15:00

Kiemelkedő támogatóink

  


 
Hírközlési Érdekegyeztető Tanács