Vissza

Az üzleti rendezvények biztonságos tartása a COVID-19 szempontjából

A HTE a rendezvények szervezésekor figyelembe veszi a MaReSZ állásfoglalását a koronavírus járvánnyal kapcsolatosan a rendezvénytartási szabályokról


A hatályos kormányrendelet értelmében, 2020. június 18-a óta céges események létszámkorlát nélkül, kül- és beltéren egyaránt megtarthatóak (pl. konferenciák, bemutatók, szakmai vásárok, csapatépítő programok, roadshow-k, stb.); kizárólag az 500 főt meghaladó megváltott ülőhelyet nem biztosító zenés-táncos rendezvények tiltása van érvényben.

Az üzleti rendezvények szervezésekor - egyeztetve a Belügyminisztérium által működtetett Koronavírus-fertőzés Elleni Védekezésért Felelős Operatív Törzzsel, valamint dr. Müller Cecília országos tisztifőorvos asszonnyal - az alábbi biztonsági intézkedések ajánlottak:

  • Törekedni kell arra, hogy nagy létszámú csoportosulások elkerülhetőek legyenek
  • Kizárólag egészséges, tüneteket nem mutató, magát egészségesnek érző személyek vegyenek részt a rendezvényeken
  • Személyi higiéné betartása: a helyszínen a szociális helységekben biztosítani kell lehetőség szerint vírusölő hatású kézfertőtlenítőszert.
  • Fertőtlenítés: a rendszeres takarítás és a felületek vírusölő szerrel történő fertőtlenítése
  • Távolságtartás, csoportosulás kerülése javasolt a 1,5 méteres távolság lehetőség szerinti tartása a résztvevők között. Sorban állás helyszínein biztosítani kell, hogy a sor ne torlódhasson fel és tartható legyen a várakozók között a megfelelő védelmet biztosító távolság.
  • A WHO ajánlása szerint maszk viselése javasolt minden olyan helyen, ahol nehézségekbe ütközik a távolságtartási szabályok betartása, azaz a védelmet jelentő 1,5 méteres távolság nem tartható.
  • Zárt térben a kórokozók koncentrációjának csökkentése érdekében kiemelt figyelmet kell fordítani a folyamatos vagy rendszeres, fokozott intenzitású természetes szellőztetésre.
  • Mesterséges szellőztetésnél, biztosítani kell a folyamatos friss levegőellátást, és kerülni kell a levegő visszakeverését a rendszerbe

További információk a MaReSz frissített állásfoglalásáról a koronavírus járvánnyal kapcsolatosan a rendezvénytartási szabályokról

 

Tagdíjfizetés részletei

--------------------------------------------------

Tagnyilvántartás - belépés

--------------------------------------------------

Technikatörténeti évfordulók

--------------------------------------------------

Legközelebbi események

Vezetőségi ülés - Vétel., Kábelt. szo, Médiaklub 2024.04.03. 9:00 - 2024.04.03. 10:00
26. Projektmenedzsment Fórum 2024.04.11. 9:00 - 2024.04.11. 17:00
HTE Közgyűlés 2024.05.30. 14:00 - 2024.05.30. 18:00

Kiemelkedő támogatóink

  


 
Hírközlési Érdekegyeztető Tanács