HTE Fekete László-díj

Fekete László (1960-2017) hosszú évtizedekig ismert szereplője volt a hazai távközlési és informatikai vezetői közösségnek. Innovációs munkássága elismeréseként és az újabb generációk újabb és újabb innovációra való ösztönzésére hazai cégvezetők Díjat alapítottak, amely Fekete László nevét viseli.

A díjra az alapítók akarata alapján azon magánszemélyek pályázhatnak, vagy azon magánszemélyeket jelölhetik, akik teljesítik az alábbi feltételeket.

  • Egy vagy több infokommunikációs innovatív fejlesztés koncepciójának kialakításában, illetve létrehozásában vett részt, feltalálóként és-vagy vezetőként. 
  • Az ilyen módon létrehozott innovatív szolgáltatás(ok) vagy termék(ek) elértek a piaci hasznosítás fázisába és felhasználói, fogyasztói elégedettséget váltottak ki.
  • A feltaláló/vezető tevékenysége a szakmai körökben elismerést váltott ki.
  • Magyar vagy külföldi állampolgár, de az általa fejlesztett/vezetett szolgáltatás idehaza (is) elindult és a pályázat beadása napján még használatban van.

A díjra megfontoltak közé saját jelöltségben, illetve szervezet, magánszemély javaslataként is be lehet kerülni. Csoportok erre a díjra nem pályázhatnak.


A díjjal együtt járó összeg 1.000.000 Forint.


A pályázat vagy jelölés leadásának határideje 2021. október 1. éjfél

A pályázat formai követelményei:

  • A pályázó maximum 2/A4-es oldal terjedelmű CV-je, magyar vagy angol nyelven.
  • A pályázatban jelzett, innovatív szolgáltatás(ok) (amely(ek) a pályázat pillanatában még üzemben van(nak), a többi feltétel a kiírás szerint) leírása magyar vagy angol nyelven, maximum 2/A4-es oldal terjedelemben. Részletezni szükséges hogy miért újdonság a szolgáltatás, mely részek azok amelyek a jelölt közreműködésével jöttek létre (akár tényleges fejlesztés, akár az elkészüléshez vezető projekt egyéb részeiben végzett munka, management).
  • A pályázó vagy jelölt szakmai ajánlása, részletezve szakmai karrierje legutóbbi néhány évében végzett innovációkat vagy ahhoz kötődő munkáit, feladatait. Amennyiben a jelölt maga pályázik, egy “motivációs levél” szerű önbemutatást kérünk, “miért gondolja a jelölt, hogy alkalmas lehet a díj elnyerésére?" Maximum 2/A4-es oldal. 
  • A jelölt elérhetősége: telefon és email, esetleges kérdések tisztázására.
  • A fentiek összesen maximum 2+2+2=6/A4-es oldal terjedelemben, minden anyag PDF formátumban. A file nevekből következtetni lehessen hogy kinek a pályázati anyagait tartalmazza (pl. Istvan_Maradi_CV.pdf)
  • A fenti anyagokat egy emailben kell elküldeni a HTE_Fekete_Laszlo-dij@hte.hu (vagy info@hte.hu) email címek egyikére, egyszerre, mellékletként.

A díjat az értékelő bizottság tagjait az alapítók jelölik ki. A díjat az értékelő bizottság javaslata alapján 2021. novemberben adják át az alapítók képviselői.

 

HTE Fekete László-díj nyertese
2020

Nagy Gergő
EvoAid

A kiválasztás, értékelés folyamán a zsűri egyrészt személyesen is kipróbálta az innovációs termékeket, másrészt hosszú videóinterjúkat folytatott a pályázókkal. Az értékelési szempontoknak megfelelően ennek során nem az innováció tárgya állt a középpontban, hanem annak alanya, az ember, az innovátor. „Azt néztük, mennyiben felel meg a személyiségük annak a képnek, amelyet Fekete Laci emlékére és tiszteletére meg akarunk őrizni”, mondja Maradi Istvána pályázatokat elbíráló zsűri vezetője. Ebből az alapos értékelési folyamatból került ki győztesen Nagy Gergő, az EvoAId 38 éves alapítója és ügyvezetője.
További információ

Alapítók:

Dalos Ottó - CISCO Systems Magyarország Kft. Ügyvezető 
Gombár György - Avaya Magyarország Kft. Ügyvezető
Magyar Gábor - Hírközlési és Informatikai Tudományos Egyesület Elnök
Charaf Hassan - BME Villamosmérnöki és Informatikai Kar Dékán
Kis Gergely - eNET Internetkutató Kft. Partner
Éry Gábor - Ericsson Magyarország Kft. Ügyvezető
Rehus Péter - IBM Magyarországi Kft Ügyvezető
Sziebig Andrea - IT-Business Publishing Kft. Ügyvezető
Tremmel János - Magyar Telekom Nyrt. Hálózat Technológiai Igazgató
Christopher Mattheisen - Microsoft Magyarország Kft. Ügyvezető
Simon István - NTT Magyarország Kft. Ügyvezető
Reményi Csaba - Oracle Magyarország Kft. Ügyvezető
Szabó Péter - S&T Consulting Hungary Kft. Ügyvezető
Posset László - T-Systems ICT India Pvt. Ltd. Ügyvezető

Máthé János - NETvisor Zrt. Vezérigazgató
Hermész Miklós - Sysman Informatikai Zrt. Vezérigazgató
Blénessy László - INNObyte Informatikai Zrt.
Erik Slooten - Deutsche Telekom Systems Solutions Hungary Kft.