HTE Fekete László-díj

Fekete László (1960-2017) hosszú évtizedekig ismert szereplője volt a hazai távközlési és informatikai vezetői közösségnek. Innovációs munkássága elismeréseként és az újabb generációk újabb és újabb innovációra való ösztönzésére hazai cégvezetők Díjat alapítottak, amely Fekete László nevét viseli.

A díjra az alapítók akarata alapján azon magánszemélyek pályázhatnak, vagy azon magánszemélyeket jelölhetik, akik teljesítik az alábbi feltételeket.

  • Egy vagy több infokommunikációs innovatív fejlesztés koncepciójának kialakításában, illetve létrehozásában vett részt, feltalálóként és-vagy vezetőként. 
  • Az ilyen módon létrehozott innovatív szolgáltatás(ok) vagy termék(ek) elértek a piaci hasznosítás fázisába és felhasználói, fogyasztói elégedettséget váltottak ki.
  • A feltaláló/vezető tevékenysége a szakmai körökben elismerést váltott ki.
  • Magyar vagy külföldi állampolgár, de az általa fejlesztett/vezetett szolgáltatás idehaza (is) elindult és a pályázat beadása napján még használatban van.

A díjra megfontoltak közé saját jelöltségben, illetve szervezet, magánszemély javaslataként is be lehet kerülni. Csoportok erre a díjra nem pályázhatnak.


A díjjal együtt járó összeg 1.000.000 Forint.


A pályázat vagy jelölés leadásának határideje 2020. október 1. éjfél.

A pályázat formai követelményei:

  • A pályázó maximum 2/A4-es oldal terjedelmű CV-je, magyar vagy angol nyelven.
  • A pályázatban jelzett, innovatív szolgáltatás(ok) (amely(ek) a pályázat pillanatában még üzemben van(nak), a többi feltétel a kiírás szerint) leírása magyar vagy angol nyelven, maximum 2/A4-es oldal terjedelemben. Részletezni szükséges hogy miért újdonság a szolgáltatás, mely részek azok amelyek a jelölt közreműködésével jöttek létre (akár tényleges fejlesztés, akár az elkészüléshez vezető projekt egyéb részeiben végzett munka, management).
  • A pályázó vagy jelölt szakmai ajánlása, részletezve szakmai karrierje legutóbbi néhány évében végzett innovációkat vagy ahhoz kötődő munkáit, feladatait. Amennyiben a jelölt maga pályázik, egy “motivációs levél” szerű önbemutatást kérünk, “miért gondolja a jelölt, hogy alkalmas lehet a díj elnyerésére?" Maximum 2/A4-es oldal. 
  • A jelölt elérhetősége: telefon és email, esetleges kérdések tisztázására.
  • A fentiek összesen maximum 2+2+2=6/A4-es oldal terjedelemben, minden anyag PDF formátumban. A file nevekből következtetni lehessen hogy kinek a pályázati anyagait tartalmazza (pl. Istvan_Maradi_CV.pdf)
  • A fenti anyagokat egy emailben kell elküldeni a HTE_Fekete_Laszlo-dij@hte.hu (vagy info@hte.hu) email címek egyikére, egyszerre, mellékletként.

A díjat az értékelő bizottság tagjait az alapítók jelölik ki. A díjat az értékelő bizottság javaslata alapján 2020. novemberben adják át az alapítók képviselői.

 

Alapítók:

Dalos Ottó - CISCO Systems Magyarország Kft. Ügyvezető 
Gombár György - Avaya Magyarország Kft. Ügyvezető
Magyar Gábor - Hírközlési és Informatikai Tudományos Egyesület Elnök
Charaf Hassan - BME Villamosmérnöki és Informatikai Kar Dékán
Kis Gergely - eNET Internetkutató Kft. Partner
Éry Gábor - Ericsson Magyarország Kft. Ügyvezető
Rehus Péter - IBM Magyarországi Kft Ügyvezető
Sziebig Andrea - IT-Business Publishing Kft. Ügyvezető
Tremmel János - Magyar Telekom Nyrt. Hálózat Technológiai Igazgató
Christopher Mattheisen - Microsoft Magyarország Kft. Ügyvezető
Simon István - NTT Magyarország Kft. Ügyvezető
Reményi Csaba - Oracle Magyarország Kft. Ügyvezető
Szabó Péter - S&T Consulting Hungary Kft. Ügyvezető
Posset László - T-Systems ICT India Pvt. Ltd. Ügyvezető

Máthé János - NETvisor Zrt. Vezérigazgató
Hermész Miklós - Sysman Informatikai Zrt. Vezérigazgató
Blénessy László - INNObyte Informatikai Zrt.

Alapító okirat