Vissza

Megalakult a HTE Debreceni csoportja

Megalakult a HTE Debreceni csoportja 23 magánszemély, 14 IT cég részvételével. Az alapítók célja, hogy legyen elég jól képzett informatikai szakember és pezsgő szakmai közélet Debrecenben, ezzel növeljék Debrecen város és a debreceni informatikai cégek versenyképességét és választ adjanak a munkaerőpiaci kihívásokra.


Megalakult a HTE Debreceni csoportja - IT Debrecen - 23 magánszemély, 14 IT cég részvételével.

Az alapítók célja, hogy legyen elég jól képzett informatikai szakember és pezsgő szakmai közélet Debrecenben, ezzel növeljék Debrecen város és a debreceni informatikai cégek versenyképességét, és választ adjanak a munkaerőpiaci kihívásokra.

A debreceni informatikai cégek vezetői az elmúlt közel két évtized során rendszeresen egyeztettek a debreceni IT piac helyzetéről és kihívásairól. Ezeknek a találkozóknak már eddig is számos eredménye volt, ami a debreceni egyetemi informatikai képzéshez kapcsolódott, illetve kiegészítette azt saját szervezésű, piaci igényekhez igazított egyéb képzésekkel.

Ahhoz, hogy növekedjen Debrecen város és a debreceni informatikai cégek versenyképessége, valamint választ találjunk a munkaerőpiaci kihívásokra, azaz legyen elég jól képzett informatikai szakember és pezsgő szakmai közélet Debrecenben, ehhez a következő időszakban a szakmai közösségi élet szervezése fontos feladat lesz a piaci szereplők, oktatók, hallgatók és a szakemberek bevonásával. Ahhoz, hogy működésüket hosszútávon szervezetten tudják végezni, 23 magánszemély, 14 IT cég részvételével megalakult a HTE Debreceni csoportja, mely a tekintélyes, 70 éves múltú, hazánk infokommunikációs szektorának legpatinásabb szervezetének, a Hírközlési és Informatikai Tudományos Egyesület helyi csoportja.

A HTE Debrecen csoport célja, hogy a következő időszakban minél több debreceni IT cég csatlakozzon, és közösen dolgozzanak a debreceni IT cégek gazdasági erejének növelésén és erősíteni a piaci szereplők együttműködését a Debreceni Egyetem Informatikai Karával.

Az alábbi e-mail címen lehet kapcsolatba lépni velük: itdebrecen@hte.hu

További információk: https://www.hte.hu/debreceni-csoport

 

Tagdíjfizetés részletei

--------------------------------------------------

Tagnyilvántartás - belépés

--------------------------------------------------

Technikatörténeti évfordulók

--------------------------------------------------

Legközelebbi események

Naplózástól az Avatarokig - Adat és M.I. 2024.04.25. 15:00 - 2024.04.25. 18:00
EIVOK-47 2024.05.02. 8:00 - 2024.05.02. 15:00

Kiemelkedő támogatóink

  


 
Hírközlési Érdekegyeztető Tanács