Vissza

Lezajlott az OTDK Informatika Tudományi Szekció

A magyar felsőoktatás hagyományosan legnagyobb, egyetemi hallgatók számára, kétévente megrendezett tudományos seregszemléjén, a XXXIV. Országos Tudományos Diákköri Konferencia keretében az Óbudai Egyetem adott otthont az Informatika Tudományi, valamint a Had-és Rendészettudományi Szekciónak 2019. április 16-18. között.


Az Informatika Tudományi Szekciót Varga Mihály pénzügyminiszter, Budapest II. és III. kerületének országgyűlési képviselője nyitotta meg. A Pénzügyminiszter hangsúlyozta: a kormány azt kívánja elérni, hogy a köznevelésben minden tanulónak lehetősége legyen a jövő technológiáinak elsajátítására.

A kormány célja, hogy Magyarország minél nagyobb arányban részesedjen a digitalizáció előnyeiből, ehhez megfelelő hátteret ad a magyar gazdaság egyre jobb teljesítménye, amely mintegy háromszorosa az uniós átlagnak. A digitális átalakulás és a versenyképesség javítása a nagyobb ütemű gazdasági növekedés elérésének kulcsa. Mint fogalmazott: a gazdaságpolitika feladata, hogy a magyar emberek egyre jobban éljenek és szakembereink itthon találjanak tudásuknak megfelelő, karriert kínáló munkát. A köznevelés feladata, hogy minden tanuló egyaránt részesülhessen a digitalizáció előnyeiből, elsajátíthassa a jövő technológiáit, így például a robotikát, a kiterjesztett valóságot vagy a 3D nyomtatást.

Fontos, hogy a magyar munkaerő felkészült legyen, ezért készült el Magyarország Digitális Oktatási Stratégiája, amely az iskolák felszereltségének, szélessávú internet-hozzáférésének és digitális tananyagának bővítésével azt kívánja elérni, hogy hazánkban senki ne hagyja el az oktatás rendszerét megfelelő digitális tudás nélkül.

A továbbiakban valamennyi tagozatban a tudományos előadások bemutatása zajlott. A Szekciók tematikus Tagozataiban egy elnökből és két zsűritagból álló bizottság végezte az értékelést, esetenként a gazdasági életből és a közszférából, valamint határon túli magyar felsőoktatási delegált póttagokkal kiegészülve. A zsűri tagjainak feladata volt a tagozat dolgozatainak rangsorolása, amelynek tárgyilagosságát az előre közzétett, egységes szempontok biztosítják. 

A pályamunkák értékelése, egyben eredményhirdetése a szakmai program harmadik napján történt.

 

forrás: news.uni-obuda.hu

 

Tagdíjfizetés részletei

--------------------------------------------------

Tagnyilvántartás - belépés

--------------------------------------------------

Technikatörténeti évfordulók

--------------------------------------------------

Legközelebbi események

Vezetőségi ülés - Vétel., Kábelt. szo, Médiaklub 2024.05.08. 9:00 - 2024.05.08. 11:00
Cisco AI for Security-Számítástechnikai Szakosztály 2024.05.13. 17:15 - 2024.05.13. 19:15
HTE Közgyűlés 2024.05.30. 15:00 - 2024.05.30. 18:00

Kiemelkedő támogatóink

  


 
Hírközlési Érdekegyeztető Tanács