Vissza

BME VIK - Human-Centred and Regulated AI (HCRAI) konferencia

A BME VIK angol nyelvű Human-Centred and Regulated AI (HCRAI) konferenciát szervez június 28-án.


A mesterséges intelligencia világon első szabályozásának az elfogadása napjaink egyik vezető híre. Ezt a különleges egybeesést is kihasználva szeretnénk meghívni az AI Act törvénytervezetét, annak hátterét és várható hatásait bemutató egynapos, angol nyelvű konferenciára 2023. június 28-án, amelyet a BME Villamosmérnöki és Informatikai Kara szervez.

A konferencia célja, hogy bemutassa az EU AI Act törvénytervezetét, annak céljait, felépítését, értelmezését, az elérhető információforrásokat és oktatási elemeket, illetve az előírt gyakorlati teendőket. Ismertetjük a BME Emberközpontú MI MSc programját is, amelynek elemei a felnőttképzésben is elérhetőek lesznek. Az esemény folyamán és a kerekasztal megbeszélésen fórumot biztosítunk arra, hogy a résztvevők megvitathassák a mesterséges intelligencia fejlődésével és szabályozásával kapcsolatban felmerülő etikai dilemmákat, nyílt kutatási-fejlesztési problémákat, és az éppen rendkívül aktuálissá váló AI Act jogi-törvényi keretének gyakorlati kérdéseit.

A konferencia programjaProgram - Human-Centred Regulation of AI.

A rendezvény személyes jelenléttel zajlik, a részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötöttRegistration - Human-Centred Regulation of AI.

Helyszín: Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, "I" épület (1117 Budapest, Magyar Tudósok körútja 2.)

Időpont: 2023. június 28. szerda, 9 óra

 

A szervezők szeretettel várnak minden érdeklődőt.

 

Tagdíjfizetés részletei

--------------------------------------------------

Tagnyilvántartás - belépés

--------------------------------------------------

Technikatörténeti évfordulók

--------------------------------------------------

Kiemelkedő támogatóink

  

 
Hírközlési Érdekegyeztető Tanács