Vissza

Kántor András Ferenc nyerte a 2023. évi HTE Fekete László-djíat

Immáron negyedik alkalommal ítéltük oda az „Év innovátora” címet, az infokommunikációs szakma egyik hazai elismerését. A HTE Fekete László-díj idei nyertese Kántor András Ferenc...


Immáron negyedik alkalommal ítéltük oda az „Év innovátora” címet, az infokommunikációs szakma egyik hazai elismerését. A HTE Fekete László-díj idei nyertese Kántor András Ferenc, aki a magyar bankszektor kiemelkedő fejlesztőjeként több olyan projektet vitt végbe, amelyek hatalmas áttörést jelentenek a bankkártyás fizetések világában. Munkásságát, újító habitusát és motiváló képességeit a Hírközlési és Informatikai Tudományos Egyesület a szakmai méltatás mellett 1 000 000 Ft-tal jutalmazta.

 

A HTE Fekete László-díj az újítás mögött álló személyt hivatott elismerni, illetve az innovátori képességeket jutalmazni: Kántor András Ferenc nem csupán kiemelkedő fejlesztő, hanem elismert, ösztönző csapatvezető. „Félkarú óriás lennék a csapatom nélkül”, mondta a szakember, akit felettesei neveztek be a díjra.

„Kiemelt partnereink külön ajánlóleveleket is írtak a jelölésemhez, ami önmagában sem kis elismerés számomra, és már a pályázat során olyan visszajelzéseket kaptam különböző helyekről, amik hatalmas pozitív visszacsatolást jelentettek a munkásságomat illetően. Úgy érzem, hogy már ezért megérte!”

A 2023-as „Év innovátora” 12 éve kötelezte el magát bankkártyával kapcsolatos fejlesztéseknek, és azóta is folyamatosan keresi az új, eddig kiaknázatlan lehetőségeket és kihívásokat. Nevéhez több, telefonon, okosórán, illetve fitness karkötőn megvalósított digitális fizetési megoldás kötődik – szakértelmének köszönhető, hogy a K&H Bank az európai kártyakibocsátók között elsőként tudott adott okosórákra fizetési lehetőséget bevezetni, valamint szerepe volt a kanapéról igényelhető, azonnal digitalizálható bankkártyás számlák elindításában is.

Elmondása szerint csapatával sokszor szoros határidőkkel dolgozik, így külön büszke arra, hogy a MasterCard Apple Pay implementációját a várható 1-1,5 éves lefutási idő helyett 4 hónap alatt sikerült lefejleszteniük és bevezetniük. Ennek is köszönhető, hogy ma már nemzetközi szinten is őket ajánlják a bankkártyás fizetési szolgáltatások fejlesztésére.

A pályázat nyertese a szakmai elismerést a HTE Infokom Konferencián vehette át, ahol további szakmai terveiről így nyilatkozott:

„ Szeretném látni, ahogyan az ötleteim a valóságban pozitív változásokat hoznak és megkönnyítik az emberek mindennapjait.”

Véleménye szerint a díjjal járó pénzösszeg nem hasonlítható össze azzal a megtiszteltetéssel, amit a szakmai elismerés jelent számára:

„Volt szerencsém az egyesület tagjaival beszélgetni és jó volt látni, hogy milyen értékek és emberek állnak valójában a pályázat mögött. Mindenképp törekedni fogok arra, hogy a díj szellemiségét tovább vigyem és az innováció jegyében végezzem a jövőben is a munkám.”

 

Tagdíjfizetés részletei

--------------------------------------------------

Tagnyilvántartás - belépés

--------------------------------------------------

Technikatörténeti évfordulók

--------------------------------------------------

Legközelebbi események

Vezetőségi ülés - Vétel., Kábelt. szo, Médiaklub 2023.12.06. 9:30 - 2023.12.06. 11:30
EIVOK-41. Zártkörű, egyéni meghívásos esemény 2023.12.13. 16:30 - 2023.12.13. 20:00
EIVOK-42 Szakmai est, és szakosztályi közgyűlés 2024.01.18. 16:30 - 2024.01.18. 19:30
MCC-EIVOK-43-EIVOK közös tudományos szakmai konferencia 2024.02.14. 16:50 - 2024.02.14. 19:00

Kiemelkedő támogatóink

  


 
Hírközlési Érdekegyeztető Tanács