Vissza

HTE75 előkészületek

A HTE 2024-ben ünnepli a megalakulásának a 75. évfordulóját, melyre már folyamatban vannak az előkészületek. Az Egyesület háromnegyed százada alakult meg, ami mind hazai, mind pedig nemzetközi viszonylatban tekintélyesnek számít, ezért szeretnénk a 2024-es esztendőt jubileumi évnek nyilvánítani. 


Az előkészítés tennivalóit több kisebb feladatra bontottuk és ezek kidolgozásához kérünk önkéntes jelentkezőket a szakmai közösségek tagjai közül.

A HTE 75 éves jubileumi év előkészítő feladatai:

  1. Az idei HTE Infokom konferencia Híradástechnika különszáma várhatóan 2024 első negyedévében fog megjelenni. Ebbe szeretnénk néhány évfordulós cikket is megjelentetni az évforduló kapcsán. Kérjük hogy ha valamelyik szakmai közösségben van olyan tag, aki szívesen ír ilyen anyagot – akár a Szakosztály tevékenységéről, akár más, a HTE életéhez csatlakozó, a jubileummal kapcsolatos témáról – akkor azt jelezzétek felénk.
  2. A 2024 során megjelenő HTE Hírlevélbe minden alkalommal betennénk egy-egy visszatekintő cikket, riportot, vagy archív konferenciabeszámolót, ami egész évben fenntartaná a 75 éves évforduló hangulatát. Ez 12 nem túl hosszú dokumentum összeállítását jelenti, amiket havonta egymás után jelentetünk meg a Hírlevélben. Ehhez is kérünk önként jelentkezőket, ez adott esetben a szakmai közösség fényét is tudja emelni.
  3. Terveink szerint el kellene készíteni 4-5 darab különböző slide show-t, amik 2-3 slide-on felvillantják az utóbbi 10-15 év történetét. Ennek a célja az, hogy ez rendelkezésre álljon az összes Szakosztály, területi csoport számára és ebből néhány szakosztályi rendezvényük elején egyet-egyet betehetnek a jubileumi év során a tényleges előadás elé. Ezek összeállításához kérünk önként jelentkezőket.
  4. Az Elnökség 8-10 darab rövid, maximum 3 perces videó elkészítését tervezi, melyek témája, hogy kinek mit adott a HTE az elmúlt 10-20 évben. Ezeket a YouTube mellett a konferenciáink szüneteiben lehetne vetíteni, ezzel is erősítve a nevünket. Ehhez keressük azokat a tagjainkat, akik vállalkoznak ilyen videókban elmondani a – remélhetőleg pozitív – élményeiket vagy megfogalmazni, számukra mit jelent HTE tagnak lenni.
  5. Tervezzük a fiatalok megszólítását a HTE jövőjével kapcsolatban, amihez leginkább az ő nyelvükön kell próbálkoznunk. Ezért hasznosnak tartjuk egy pályázat kiírását a fiatalok körében arra, hogy készítsenek olyan multimédiás anyagokat, ami bemutatja, hogyan képzelnék el a jövő HTE-jét, amiben ők is szívesen részt vennének. Ebbe leginkább az egyetemi oktató tagjaink tudnának aktívan segíteni, a pályázat kiírásához és – célszerűen az egyetemi csatornákon keresztül történő – terjesztéséhez kérünk önként jelentkezőket.
  6. Tagjaink közül sokan vannak, akik feltörekvő technológiákkal, szakmai kihívást jelentő témákkal foglalkoznak (MI, blokklánc, kavantumkommunikáció stb.). Ezekről jó lenne olyan néhány oldalas összefoglaló anyagokat készíteni, melyek bemutatják, mi lesz ezeknek a jövője és mit adnak majd számunkra. Az anyagokat a HTE honlapra tesszük ki, bemutatva, hogy a 75 éves HTE most is előre tekint. Több ilyen, a jövőt bemutató dokumentumból akár kiadvány is készülhet, ha elegendő számú és minőségű anyag készül. Ezek megírására keressük a témák szakértőit.

A jelentkezők neveit, elérési pontjait és azt, hogy melyik témában segítenek szívesen, a téma sorszámát megjelölve, kérjük  HTE titkárságnak megküldeni. Egyben az Elnökség nevében is köszönjük, hogy együtt tudunk előrehaladni a 75 éves jubileumi év előkészítésében és lebonyolításában. 

 

Tagdíjfizetés részletei

--------------------------------------------------

Tagnyilvántartás - belépés

--------------------------------------------------

Technikatörténeti évfordulók

--------------------------------------------------

Legközelebbi események

EIVOK-47 2024.05.02. 8:00 - 2024.05.02. 15:00
Process mining-Számítástechnikai Szakosztály 2024.05.02. 14:00 - 2024.05.02. 15:00
Vezetőségi ülés - Vétel., Kábelt. szo, Médiaklub 2024.05.08. 9:00 - 2024.05.08. 11:00

Kiemelkedő támogatóink

  


 
Hírközlési Érdekegyeztető Tanács