Vissza

Elhunyt Gazsi János (1938-2021)

Szomorú szívvel tudatjuk, hogy Gazsi János, a HTE Szenior szakosztályának HTE Életmű díjas korábbi elnöke életének 83. évében elhunyt. Temetéséről - tekintettel a járványügyi helyzetre - később adunk tájékoztatást.


Gazsi János aranydiplomás villamosmérnök 1968-ban szerzett diplomát a BME Villamosmérnöki Kar Elektronikus Műszer és Szabályozástechnika szakán. Szakmai pályafutását a Magyar Államvasutak vezetékes hírközlési csoportjának a fejlesztőmérnökeként kezdte, ahol a távíróhálózatok üzemeltetéséhez szükséges vizsgálati módszerek és célműszerek kifejlesztésével foglalkozott. Később a távíróhálózat és a MÁV országos adathálózatának az illesztése, az országos távíróhálózat alacsonysebességű adatátvitelének a kifejlesztése, majd a MÁV első fénykábeles PCM berendezésének a telepítése volt a fő feladata. Időközben a megalakult Elektronikus készülékfejlesztési csoportnak lett csoportvezetője, majd a fejlesztési osztály vezetője lett. Foglalkozott speciális jeladók és üzemi vizsgálóműszerek kifejlesztésével, de a MÁV Távgépíró-hálózatának a kiváltására és az elektronikus levelezőrendszer bevezetési feltételeire vonatkozóan is tanulmánytervet dolgozott ki. 1983-ban a BME-n mérnöktanári oklevelet is szerzett.

A HTE-nek 1969-től a tagja, az egyesület rendezvényeinek rendszeres résztvevője. Az aktív évei után 2001-től a HTE Szenior szakosztályában tevékenykedik, 2003-tól a szakosztály titkára, 2014-től az elnökhelyettese, majd elnöke. A csoport programjainak rendszeres szervezője, több rendezvény előadója.

A HTE a munkáját 2010-ben ezüst jelvénnyel, majd 2013-ban és 2016-ban arany jelvénnyel, 2018-ban HTE Életmű díjjal ismerte el.

 

Tagdíjfizetés részletei

--------------------------------------------------

Tagnyilvántartás - belépés

--------------------------------------------------

Technikatörténeti évfordulók

--------------------------------------------------

Legközelebbi események

Kiemelkedő támogatóink