Vissza

Bevezetés a Mesterséges Intelligencia világába - hazai fejlesztésű alapozó, ingyenes online kurzus

"Bevezetés a Mesterséges Intelligencia világába" címmel egy hazai fejlesztésű alapozó, 2-3 óra alatt elvégezhető, ingyenes online kurzus indul, melynek célja, hogy a társadalom legalább 1%-a, azaz 100 ezer magyar polgár szerezzen alapismereteket a mesterséges intelligenciáról.


A Digitális Jólét Program keretében működő Mesterséges Intelligencia Koalíció (MI Koalíció) célja, hogy hazánk a mesterséges intelligencia fejlesztések és alkalmazások terén az európai élvonalba kerüljön, és a nemzetközi MI közösség fontos tagjává váljon. Azért, hogy a tavaly ősszel Magyarország a Kormány 1573/2020. (IX. 9.) Korm. határozatával elfogadott Mesterséges Intelligencia Stratégiájában foglaltaknak megfelelően a társadalomhoz is közelebb hozzuk a mesterséges intelligenciát, 2020. december 1-jén útjára indítottuk az MI Kihívást.

Ennek keretében elkészült a „Bevezetés a Mesterséges Intelligencia világába” címmel egy hazai fejlesztésű alapozó, ingyenes online kurzus, melyet az ELTE szakemberei készítettek. Célja, hogy a társadalom legalább 1%- a, azaz 100 ezer magyar polgár szerezzen alapismereteket a mesterséges intelligenciáról. A 2-3 óra alatt elvégezhető kurzus foglalkozik az MI jogi aspektusaival, társadalomra gyakorolt hatásaival és számos alkalmazási területet mutat be mindennapi életünkből. Sikertörténetek és esettanulmányok révén fedezteti fel az MI széleskörű alkalmazási lehetőségeit, valamint interaktív tartalmakkal, videókkal, illetve további ajánlott cikkekkel és irodalommal segít elmélyülni a témában.

Az MI Kihívás keretében folytatott tudatosító kampányunk sikeréhez fontos, hogy minél többen ismerkedjenek meg a technológia alapjaival és végezzék el a kurzust.

A kurzus elvégzéséhez 2021. decemberéig nyereményjáték is kapcsolódik, ahol havonta PlayStation 5 játékkonzolt nyerhetnek a kurzust teljesítők.

Az MI Kihívásról további információkat a hazai mesterséges intelligencia ökoszisztéma weboldalán, az AI Hungary-n talál.

Digitális Jólét Program
Mesterséges Intelligencia Koalíció

 

Tagdíjfizetés részletei

--------------------------------------------------

Tagnyilvántartás - belépés

--------------------------------------------------

Technikatörténeti évfordulók

--------------------------------------------------

Legközelebbi események

HTE Infokom 2024 2024.11.05. 9:00 - 2024.11.06. 18:00

Kiemelkedő támogatóink

  

 
Hírközlési Érdekegyeztető Tanács