Vissza

Az infrastruktúra szolgáltatások új dimenziói - Rádiótávközlési szakosztály

2021.05.18. 14:00 - 2021.05.18. 16:00

Tisztelettel meghívunk minden szakembert és érdeklődőt a HTE Rádiótávközlési Szakosztálya alábbi – személyes találkozás nélküli, online szakmai rendezvényére:

Az infrastruktúra szolgáltatások új dimenziói

Előadások és panelbeszélgetés az innovatív mobil hálózatok fejlesztéséhez (is) szükséges nem távközlési technológiai elemekről

Az első előadás címe:
A passzív infrastruktúra megosztásának előnyei

Előadó:
Verebély Tibor, a Vantage Towers Zrt. Kereskedelmi és Üzletfejlesztési igazgatója

Az USA mintáját követve a mobilszolgáltók Európa szerte szervezik ki a mobil passzív infrastruktúrájukat külön cégekbe, TowerCo-kba. Mik a passzív infrastruktúra megosztás mozgatórugói, előnyei? Mit nyújtanak ezen toronycégek az MNO-knak? Mi várható az 5G kapcsán a beltéri lefedettséget biztosító antennarendszereknél és a small cell-ek kapcsán és ebben milyen szerepet játszik majd egy TowerCo? Ezekre a kérdésekre (is) kapunk választ az előadótól.

Az előadás anyaga az alábbi linken megtekinthető.

A második előadás címe:
Az integrált aktív toronyvállalat – Úton az újgenerációs hálózatok felé

Előadó:
Kozma Zsolt, a CETIN Hungary Szabályozási és PR igazgatója

A digitalizáció felgyorsulása meghatározza a gazdaságot, új üzleti modellek jelentek meg a gazdaság szinte minden területén, és az újgenerációs telekommunikációs infrastruktúrák iránti igény új kihívások elé állítja magát az elektronikus hírközlési iparágat is. Mindkettőben közös, hogy még nagyobb figyelmet kap a hatékonyság, a méretgazdaságosság és a fenntarthatóság. Egy neutrális, komplex megoldásokat nyújtó aktív toronyvállalat ebben tud partner lenni az értéklánc több szintjén.

A panelbeszélgetést vezeti:
Jamrik Péter, a NOVOFER Távközlési Innovációs Zrt elnöke

Az innovatív mobil távközlési technológiák új kihívások elé állítják a fejlesztőket, tervezőket és üzemeltetőket is. A magasabb frekvencia tartományok, a nagysűrűségű települési állomás igény, az üzembiztos rendelkezésre állás mellett a környezeti-, építészeti igényeknek is meg kell felelni - gazdaságosan. Milyen lehetőségeket kínálnak a városi bútorok, közvilágítási és áramszolgáltatói oszlopok és milyen területeken van szükség a szándékok és lehetőségek harmonizálására. Ezekről a kérdésekről is beszélnek a résztvevők.

Az előadás anyaga az alábbi linken megtekinthető.

A részvételhez előzetes regisztráció szükséges!
A jelentkezéseket a radiotavkozles.szo@hte.hu címre „ Passzív infrastruktúrák” tárgy megjelölésével név, munkahely, valamint mobil elérhetőség megadásával 2021. május 17-ig várjuk. Az elfogadott jelentkezésről visszaigazolást küldünk, valamint a regisztrált jelentkezők e-mail címére a rendezvény előtt továbbítjuk a használt alkalmazás (Zoom) belépési adatait. Tájékoztatjuk, hogy a virtuális térben történő munka, a rendezvényen való részvétel a szervezőktől független informatikai biztonsági kockázattal jár! A rendezvényre történő jelentkezéssel a jelentkező személy egyben elfogadja a mellékelt adatkezelési tájékoztatóban foglaltakat.

Tóth Csaba sk.                                  Jamrik Péter sk.
 társelnök                                              társelnök

 

Tagdíjfizetés részletei

--------------------------------------------------

Tagnyilvántartás - belépés

--------------------------------------------------

Technikatörténeti évfordulók

--------------------------------------------------

Legközelebbi események

Kiberszabályozási minikonferencia 2024 2024.03.19. 12:30 - 2024.03.19. 16:20
EIVOK-46 2024.03.21. 16:50 - 2024.03.21. 19:00
Kvantum elmélkedés-Számítástechnikai Szakosztály 2024.03.28. 14:00 - 2024.03.28. 15:30
Vezetőségi ülés - Vétel., Kábelt. szo, Médiaklub 2024.04.03. 9:00 - 2024.04.03. 10:00

Kiemelkedő támogatóink

  


 
Hírközlési Érdekegyeztető Tanács