Vissza

Digitális áramkörök funkcionális verifikációja - Mikro- és Nanoelektr. Szo.

2021.02.11. 17:00 - 2021.02.11. 18:00

TEAMS Értekezlet
https://teams.microsoft.com/l/meetup-join/19%3ameeting_MzRlNTY5ZGEtMTYwZC00NTk2LThhNjctMTc3Y2FmOTM5MzU5%40thread.v2/0?context=%7b%22Tid%22%3a%226a3548ab-7570-4271-91a8-58da00697029%22%2c%22Oid%22%3a%2257a88215-4166-4963-933a-004db6a8e9da%22%7d

A Mikro- és Nanoelektronika Szakosztály tisztelettel vár minden érdeklődőt a szakosztály következő találkozójára!

Aktuális témáink:

  • Sági Péter (Veriest Hungary Kft.) a Digitális áramkörök funkcionális verifikációjáról tart előadást és
  • Dr. Horváth Péter (BME-VIK EET) a BME Elektronikus Eszközök Tanszékén zajló, a digitális áramkörök tervezésének és verifikációjának oktatását, módszertanát mutatja be.  

Napjainkban az elektronikai ipar szinte soha nem látott mértékben, exponenciálisan fejlődik. Napról-napra egyre bonyolultabb integrált áramkörök kerülnek a piacra, amelyek tervezése és gyártása egyre komplexebb feladatok elé állítja a mérnököket.

Az áramkörök tervezése során már korai fázisban törekednek az esetleges hibák feltárása, hiszen egy gyártásba jutott chip esetén ezek javítása igen költséges és szinte lehetetlen feladat. A hibafeltárás az itt alkalmazott funkcionális verifikáció feladata, amely képes virtuális környezetek és szimulációk segítségével megtalálni a chip HDL (Hardware Definition Language) leírásában vétett hibákat.

A Veriest Hungary Kft. 2019 óta már magyarországi telephellyel is rendelkező, elsősorban a digitális áramkörök verifikációjában szolgáltatást nyújtó vállalat, amely nemzetközi szinten is elismert mérnökcsapataival szintén részese az egyre színesebb integrált áramkörök világának. Az előadásunk során egy rövid példán keresztül betekintést adunk az általunk is végzett funkcionális verifikáció világába, annak kihívásiba, illetve a jelenlegi félvezető ipari trendekbe.

Fontosnak tarjuk a jövő verifikációs mérnökeinek képzését, éppen ezért törekszünk a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemmel való együttműködésre.

A BME Villamosmérnöki és Informatikai Karán, az Elektronikus Eszközök Tanszékén az összetett digitális áramkörök tervezési módszereinek oktatása hosszú múltra tekint vissza. A BS.c. alapképzésben a Mikroelektronika, szakirányos képzésben pedig a Mikroelektronikai tervezés és a Mikroelektronikai laboratórium tárgyak keretein belül ismerkedhetnek meg a hallgatók a digitális standard cellás ASIC áramkörök, valamint a programozható logikai eszközök felépítésével, működésével, valamint – nem utolsósorban – az ezek előállítását és használatát célzó tervezési módszertannal.

Az előadás célja, hogy bemutassa az áramkörtervezés és a funkcionális verifikáció oktatásának módját, a rendelkezésre álló oktatási anyagokat, beleértve a jelenleg futó tantárgyakat és a tanszék jövőbeli elképzeléseit.

 

 

Tagdíjfizetés részletei

--------------------------------------------------

Tagnyilvántartás - belépés

--------------------------------------------------

Technikatörténeti évfordulók

--------------------------------------------------

Kiemelkedő támogatóink

  


 
Hírközlési Érdekegyeztető Tanács