Vissza

6. Magyar Jövő Internet Konferencia >Célkeresztben az okos ökoszisztémák<

2019.11.27. 9:00 - 2019.11.27. 17:00
Hely: Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, Központi épület, Díszterem, 1111 Budapest, Műegyetem rakpart 3.,

                   

 

6. Magyar Jövő Internet Konferencia 
» Célkeresztben az okos ökoszisztémák «


Fővédnök: Prof. Dr. Józsa János rektor, BMEA 6. Magyar Jövő Internet Konferencia (MJIK 2019) az előző konferenciákhoz (MJIK 2014, 2015, 2016, 2017 és 2018) hasonlóan a jövő internetének hazai szakmai fóruma, amely az internet trendekről, a feltáruló lehetőségekről és az elért eredményekről kíván átfogó képet adni, célkeresztjébe ebben az évben már a kibontakozó okos internet ökoszisztéma triumvirátust, az okos várost, az okos ipart és az okos agráriumot helyezve. 

A konferenciára – a Tudomány hónapja keretében – 2019. november 27-én kerül sor a főrendező Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) Központi Épületének Dísztermében (1111 Budapest, Műegyetem rakpart 3.). A konferencia társrendezői a Jövő Internet Nemzeti Technológiai Platform (FI NTP), a Jövő Internet Kutatáskoordinációs Központ (FIRCC) és a Hírközlési és Informatikai Egyesület (HTE). 

A konferenciára neves külföldi előadókat is hívunk, a konferencia nyelve ennek megfelelően magyar és angol. A konferencia délelőtti programját az okos ökoszisztémák kibontakozó perspektívái, a nemzetközi trendek, tervek, hajtóerők és megvalósult eredmények bemutatásának, a délutáni szekciókat az internet 2020 utáni, következő generációjának, a kutatási irányok ismertetésének, valamint a jövő internet alapú megoldások és okos alkalmazások bemutatásának szenteljük. 

A rendezvényen való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött, a rendezvényre szeptember 15-től a HTE honlapján, www.hte.hu/mjik2019 lehet jelentkezni. A konferencia tervezett programját a BME és a HTE honlapján tesszük közzé.

Minden téma iránt érdeklődőt tisztelettel hívunk a 2019-es Magyar Jövő Internet Konferencián való részvételre a rendezők és a szakmai szervezők nevében!

Dr. Bakonyi Péter                       Prof. Dr. Sallai Gyula 
a BME tanácsadója                    BME, HTE, 
a FI NTP elnöke,                        a FIRCC tudományos vezetője,
bakonyip@eit.bme.hu                sallai@tmit.bme.hu