Vissza

Mitől lézer a lézer? - Vételtechnikai szakosztály, Kábeltelevíziós szakosztály, Média Klub

2018.03.21. 16:00
Hely: BME TMIT I.ép. B. szárny 210 terem, 1117 Budapest, Magyar tudósok krt. 2.

A Vételtechnikai és a Kábeltelevíziós Szakosztály valamint a Médiaklub meghívja az érdeklődőket az alábbi igen érdekes és időszerű előadásra

„Mitől lézer a lézer?”

Ma már szinte mindenkinek van otthon lézere, bár lehet, hogy nem is tud róla. Napjaink lézereinek szinte már semmi(?) köze nincs azokhoz a klasszikus lézerekhez, amelyeket az 1960-as években kifejlesztettek (és amelyeket a tankönyvekben találhatunk) ... vagy mégis van? A világ első lézerétől (ami nem is biztos, hogy az volt, mint aminek hitték), a most épülő szegedi ,,szuperlézer"-ig átnézzük, miben is változott ez a különlegesen érdekes fényforrás-típus. Az idén 55 éves hazai lézerkutatás történetéből is bemutatunk néhány kiemelkedő eredményt. Ha marad idő és türelem, megbeszélhetünk néhány, a résztvevőket esetleg érdeklő hasznos (vagy épp haszontalan) lézeralkalmazási lehetőséget (ipar, orvoslás, hírközlés, haditechnika, tudomány, stb.).

Előadó: Horváth Zoltán György (WFKK)

Az előadás képanyaga ide kattintva,  hanganyaga itt érhető el.

Házigazda: Szalay István

Az előadás a http://www.ustream.tv/channel/hte-compu-teszt címen élőben követhető lesz, itt régi előadásainkat is megnézhetik. Nézőink kérdezhetnek, hozzászólhatnak telefonon, továbbá regisztrált Ustream felhasználók az előadás alatt az üzenőfalon is hozzászólhatnak, kérdezhetnek.
Videón is bekapcsolódhatnak az előadás végén a szolgaltatasminoseg.hu Skype címen. Tanácsadás a felkészüléshez: hte@compu-consult.hu e-mail címen.


Antal László
titkár

 

Tagdíjfizetés részletei

--------------------------------------------------

Tagnyilvántartás - belépés

--------------------------------------------------

Technikatörténeti évfordulók

--------------------------------------------------

Kiemelkedő támogatóink

  


 
Hírközlési Érdekegyeztető Tanács