Vissza

A közösségi érzékelés szerepe az okos városokban - Távközlési Szakosztály

2015.10.29. 18:00
Hely: BME I épület, IB017, 1117, Bp. Magyar tudósok krt. 2.

Tisztelettel meghívjuk Önt és munkatársait a HTE Távközlési Szakosztály szervezésében a TÁVKÖZLÉSI KLUB következő összejövetelére!

A klubnap témája: 

A közösségi érzékelés szerepe

az okos városokban

A klubnap házigazdája: 
Petkovics Ármin (BME, Hálózati Rendszerek és Szolgáltatások Tanszék)

Vitaindító előadók:
Nagy Marcell (country manager, Waze, Hungarian Community): WAZE, Outsmarting Traffic Together
Lesku Gergely
(T-Systems, Hungary): T-Systems Digital City
Garzó András 
(Ericsson Research, Hungary): Controlling industrial processes and devices through analytics

Városaink élhetőségét és hatékony működését nagyban meghatározza azok állapotáról elérhető információk pontossága. A közösségi érzékelés az elmúlt évek szélsebesen hódító új adatgyűjtési módszere, melyet az okostelefonok elterjedése tett kulcsszereplővé. Ezen készülékek szenzorai lehetővé teszik, hogy a városban mozgó felhasználók környezetéről, így megfelelő számú résztvevő esetén akár az egész városról, annak tömegközlekedéséről, tisztasáságról, veszélyeiről egészen pontos képet kaphassunk. A felhasználási lehetőségeknek csak a gondolataink szabhatnak határt: közlekedés-optimalizálás, utcára lebontott időjárás-jelzés, takarékos világítás, gyorsabb meghibásodás-elhárítás, biztonságosabb környezet és még folytathanánk a sort. Nagy Marcell arról beszél majd nekünk, hogyan jár túl a Waze a forgalom eszén, Lesku Gergely a T-Systemstől a magyarországi kísérleti okos város projektjükről számol be, míg Garzó András az Ericssontól pedig a szenzoradatok valósidejű feldolgozásához nélkülözhetetlen technológiákról mond vitaindító előadást.

Ezután a kérdezőké a főszerep: itt adódik alkalom arra, hogy szakértőinkkel közösen, kötetlen módon vitassuk meg a technológia jelenét és jövőjét! A rendezvény díjtalan, melyre minden érdeklődőt szeretettel várunk!


Gerhátné Dr. Udvary Eszter 
Elnök, HTE Távközlési Szakosztály 

U.i.: 
- Ha érdeklődik valamilyen téma iránt, melyről hasznosnak érezné, hogy Távközlési Klub keretein belül vitassuk meg, kérem, küldje el javaslatát az udvary@mht.bme.hu címre, vagy beszéljünk róla személyesen a klubnap alkalmával!

 

 

Tagdíjfizetés részletei

--------------------------------------------------

Tagnyilvántartás - belépés

--------------------------------------------------

Technikatörténeti évfordulók

--------------------------------------------------

Legközelebbi események

HTE Infokom 2024 2024.11.05. 9:00 - 2024.11.06. 18:00

Kiemelkedő támogatóink

  

 
Hírközlési Érdekegyeztető Tanács