Vissza

Szabolcsi Judit: A Scala programozási nyelv - Számítástechnikai szakosztály

2015.04.22. 14:00
Hely: KF GAMF Kar, Informatika Tanszék, 4/315-ös terem

Szeretettel várunk minden érdeklődőt a Kecskeméti Főiskola Informatika Tanszéke, a Hírközlési és Informatikai Tudományos Egyesület Számítástechnikai Szakosztálya, és a European Organisation for Quality MNB Informatikai Szakbizottsága közös rendezvényére, az Informatika.Neked előadássorozat következő előadására

Szabolcsi Judit: A Scala programozási nyelv

Hallottál már erről a nyelvről? Még nem? Hogy neked elég a Java meg a PHP? Vagy a C#? Szoftverfejlesztőként alapvetően két út áll előtted. Csatlakozhatsz a fősodorhoz (mainstream) a legelterjedtebb technológiákat megtanulva, de mivel a többség ugyanezt teszi, itt nagy a verseny, ezért csak akkor fogsz labdába rúgni, ha kiemelkedő vagy. A másik út pedig az, hogy egy újabb vagy ritkább technológiát tanulsz meg, olyan területtel kezdesz el foglalkozni, ahol kevesebb az állásajánlat, de a szakember is, így a meglévőket jól megfizetik. Mindkét úton lehetsz sikeres, de én úgy érzem, hogy az első sokkal jobban ismert, ezért az előadásomban szeretnék a másodikra koncentrálni. Szeretnék neked egy „második utas” lehetőséget mutatni, a Scala nyelvet. Ezt Martin Odersky és munkatársai 2008-ban tették közzé. A Scala funkcionális programozási nyelv, amely Java bájtkódra fordul, tehát a Scalában írt programból elérhetőek a Java könyvtárak. Mi az a funkcionális nyelv? Mi köze van az elosztott, több szálon futó alkalmazásokhoz? Ezekre a kérdésekre szeretnék választ adni az előadásomban, illetve röviden bemutatni a Scala egy-két érdekes tulajdonságát.

Az előadó rövid bemutatása:

Szabolcsi Judit 1999 és 2013 között a GAMF-on tanított Programozás 1., Programozás 2., Programozási paradigmák és technikák, vizuális Programozás és Szoftvertechnológia tárgyakat. 2013 őszén önállósította magát, azóta egyéni vállalkozóként tevékenykedik. Érdeklődési körébe tartozik a programozási nyelvek hatékony oktatása (www.progsuli.hu), valamint a spanyol nyelvvel kapcsolatos tevékenységek:
www.spanyolkecskemeten.hu, www.spanyolos.hu, www.spforditas.hu.

 

Tagdíjfizetés részletei

--------------------------------------------------

Tagnyilvántartás - belépés

--------------------------------------------------

Technikatörténeti évfordulók

--------------------------------------------------

Kiemelkedő támogatóink

  

 
Hírközlési Érdekegyeztető Tanács