Vissza

Orvosok határok nélkül – gyógyítás infokommunikációval? - Távközlési Klub - Távközlési Szakosztály és Intelligens Egészségügyi Rendszerek Szakosztály

2013.10.24. 18:00
Hely: BME I épület, IB017 (1117, Bp. Magyar Tudósok krt. 2.)

Tisztelettel meghívjuk Önt és munkatársait a HTE Távközlési Szakosztályának és Intelligens Egészségügyi Rendszerek Szakosztályának közös rendezvényére,

a TÁVKÖZLÉSI KLUB-ra.

A klubnap témája: Orvosok határok nélkül – gyógyítás infokommunikációval?

A klubnap házigazdái: Szabó Csaba Attila, a BME Hálózati Rendszerek és Szolgáltatások Tanszék tanára és Miletics Pál, a Magyar Telemedicina és E-health Egyesület elnöke.


Vitaindító előadók:

Daragó László (egyetemi docens, SE Egészségügyi Informatikai Fejlesztő és Továbbképző Intézet): A telemedicina alkalmazásának hazai problémái.
Havasi Zoltán (vezérigazgató, MOHAnet Mobilsystems Zrt.): A MOHAnet által kifejlesztett mobilgondozási ökoszisztéma.
Miletics Pál (elnök, Magyar Telemedicina és E-health Egyesület): A telemedicinális szolgáltatások hazai és nemzetközi bevezetésének üzleti kérdései.
Schweinitzer Zoltán (projektmenedzser, T-Systems): Telemedicina projekt IT megvalósítása
Vajda Lóránt (igazgató, BME Egészségügyi Mérnöki Tudásközpont): Összekapcsolt életek, a személyes távjelenléti hálózat (CVN-Connected Vitality).

Előadások:

Távgyógyítás az Amazonas felső folyásán fekvő eldugott települések számára? Távsebészet távoli kórházakban, katonai bázisokon vagy akár űrhajókon? Nem kérdés, hogy ezek izgalmas és hasznos alkalmazások, és a technikai lehetőségek is rendelkezésre állnak, mind a kommunikáció, mind az orvostechnológiák terén. De vajon egy olyan kis kiterjedésű ország, mint Magyarország számára érdekes-e a telemedicina, az otthoni ápolás és egészségügyi távmegfigyelés? Milyen fejlesztések történtek eddig, mi valósult meg a gyakorlatban? Mik az áthidalandó nehézségek, pl. etikai, jogi, finanszírozási szempontból? Ezekkel és hasonló kérdésekkel foglalkoznak meghívott előadóink és igyekeznek választ adni a felmerülő kérdésekre.

A vitaindító előadásokat kötetlen vita, klubszerű beszélgetés követi. A rendezvény díjtalan, melyre minden érdeklődőt szeretettel várunk!

Dr. Simon Vilmos

Elnök, HTE Távközlési Szakosztály


U.i.:
- Ha érdeklődik valamilyen téma iránt, melyről hasznosnak érezné, hogy Távközlési Klub keretein belül vitassuk meg, kérem, küldje el javaslatát a mailto: svilmos@hit.bme.hu címre, vagy beszéljünk róla személyesen a klubnap alkalmával!

 

Tagdíjfizetés részletei

--------------------------------------------------

Tagnyilvántartás - belépés

--------------------------------------------------

Technikatörténeti évfordulók

--------------------------------------------------

Legközelebbi események

Kiberszabályozási minikonferencia 2024 2024.03.19. 12:30 - 2024.03.19. 16:20
EIVOK-46 2024.03.21. 16:50 - 2024.03.21. 19:00
Kvantum elmélkedés-Számítástechnikai Szakosztály 2024.03.28. 14:00 - 2024.03.28. 15:30
Vezetőségi ülés - Vétel., Kábelt. szo, Médiaklub 2024.04.03. 9:00 - 2024.04.03. 10:00

Kiemelkedő támogatóink

  


 
Hírközlési Érdekegyeztető Tanács