Vissza

SeaLog, CyberLympics, TCPS előadások - Számítástechnikai szakosztály

2012.12.07. 14:00
Hely: Óbudai Egyetem, Neumann Informatikai Kar III. ker., Óbuda, Bécsi út 96/b., az Egyetem új, vöröstéglás épületében, F08 előadóterem

A Hírközlési és Informatikai Tudományos Egyesület Számítástechnikai Szakosztálya, a European Organisation for Quality MNB Informatikai Szakbizottsága, az (ISC)2 Hungary Chapter, és az ISACA Magyar Fejezete közös rendezvénye

1. SeaLog - digitális nyomelemző rendszer
Előadásunkban az (ITBN) Biztonsági Díj - LEGJOBB MAGYAR INNOVÁCIÓ 2012 címet nyert termékünkről, szeretnénk néhány gondolatot megosztani. Nem (csak) funkciókról, modulokról és szolgáltatásokról beszélnénk, hanem arról a fejlesztési vízióról is, melynek segítségével eljutottunk a termék jelenlegi fejlettségi fokához.

Szó lesz:
-       logok/naplók és a „digitális nyom” viszonyáról
-       digitális nyomok fajtáiról, megjelenési helyük és funkciójuk szerint
-       a nyomokból felépített virtuális eseménytér kialakításáról
-       a mesterséges intelligencia alapú nyomelemzésről.

Röviden ismertetjük a Sealog logikai felépítését, működési folyamatait, adattárházi eszközökre épülő adatpiacainak kialakítását, felhasználási lehetőségeit, bevezetési feltételeit.

előadók: Csizmadia Attila, CISA - termékmenedzser, Pokó István, fejlesztési igazgató - Seacon Europe Kft.

2. CyberLympics - összefoglaló a Miami-ben tartott biztonsági versenyről
A CyberLympics versenyt az EC-Council 2011-ben azzal a céllal hívta életre, hogy világszerte növelje az információbiztonsági tudatosságot, és elősegítse az etikus hackerek elfogadottságát. A PRAUDITORS európai első helyezettként várja a verseny októberi döntőjét. Előadásunkban szeretnénk a versenyről, illetve a versennyel egy időben zajló Hacker Halted konferenciáról rövid beszámolót tartani, ami egyrészt kiterjed a verseny feladataira, a konferencia programjára és annak bemutatására, hogy merre tart a a világ biztonsági szempontból, mit tapasztalhattunk erről Miamiban.
A verseny bemutatása segít rávilágítani arra, hogy a biztonsági szakma mennyire összetett kérdésekkel foglalkozik és mennyire magas felkészültséget igényel. Ugyanis a feladatok olyan kiterjedt biztonsági teszteket takartak, amelyek nem csak, mint támadóknak mérték fel a csapatok szakmai tudását, hanem olyan aspektusból is vizsgálták a versenyzőket, hogy mennyire képeseket a feltárt sérülékenységeket rövid időn belül kijavítani és ezáltal a támadásokat visszaszorítani. A verseny célja nem kizárólag a gépek feltörése volt tehát, hanem a csapatoknak minden biztonsági hiányosságot és egyéb sérülékenységet be kellett jelenteni, ezáltal növelhetők voltak a verseny során összegyűjthető pontszámok. Ezeknél a vizsgálatoknál nem csak a technikai rész fontos, hanem az is, hogy a megrendelők, megbízók megfelelő formában, érthetően, egzaktul értesüljenek a vizsgálat eredményeiről.

előadó: dr. Vízi Linda, ügyvezető igazgató - PRAudit Kft.

3. Egy hazai, korszerű, felhasználó-központú üzleti szabálymotor a TCPS
A szabályalapú szoftverfejlesztés követelményei. A TCPS (T-Logic Central Permissioning Service for SOA) üzleti szabálymotor bemutatása), amely a döntések kiemelésével és formális szabályokkal történő megvalósításával lehetővé teszi, hogy a változtatások rugalmasan, az üzleti elemzés számára átláthatóan, fejlesztői munka bevonása nélkül elvégezhetők legyenek. Ezt egy konkrét TCPS szabállyal is illusztráljuk.

előadók: Angster Erzsébet, ifj. Tánczos Zoltán, Tánczos Zoltán - T-Logic


Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

Dr. Szenes Katalin

a HTE Szakosztály, az EOQ Szakbizottság, és az (ISC)2 Hungary Chapter elnöke
szenes.katalin@nik.uni-obuda.hu

 

Tagdíjfizetés részletei

--------------------------------------------------

Tagnyilvántartás - belépés

--------------------------------------------------

Technikatörténeti évfordulók

--------------------------------------------------

Legközelebbi események

Kiberszabályozási minikonferencia 2024 2024.03.19. 12:30 - 2024.03.19. 16:20
EIVOK-46 2024.03.21. 16:50 - 2024.03.21. 19:00
Kvantum elmélkedés-Számítástechnikai Szakosztály 2024.03.28. 14:00 - 2024.03.28. 15:30
Vezetőségi ülés - Vétel., Kábelt. szo, Médiaklub 2024.04.03. 9:00 - 2024.04.03. 10:00

Kiemelkedő támogatóink

  


 
Hírközlési Érdekegyeztető Tanács