Vissza

Videozás felső fokon - Vajon OTT (Over The Top) van a kutya eltemetve? - Távközlési szakosztály

2012.10.25. 18:00
Szervező: Távközlési szakosztály, Kábeltelevíziós szakosztály, Vételtechnikai szakosztály, Média Klub
Hely: Magyar Tudósok Körútja 2., Budapest, Hungary, 1117

Tisztelettel meghívjuk Önt és munkatársait a HTE Kábeltelevíziós szakosztály, a Vételtechnikai Szakosztály, a  Média Klub és a HTE Távközlési Szakosztály TÁVKÖZLÉSI KLUB következő összejövetelére!

A klubnap témája: Videozás felső fokon - Vajon OTT (Over The Top) van a kutya eltemetve?

A klubnap házigazdája: Tormási György


Vitaindító előadók:
Vigh Zoltán (Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap, digitális átállás koordinátor): A médiaszolgáltatás új irányai és hatása a frekvenciagazdálkodásra
Szűcs László (Antenna Hungária, projektmenedzser): Az informatika ma újra feltalálja a televíziót
Vári Péter (Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság, főigazgató-helyettes): Spektrum kitekintés


A műsorszórással és tartalomtovábbítással foglalkozó szakma éves csúcseseményének számító IBC 2012-es kiállítás idén ismét csúcsot döntött a látogatók számában. Látszik, hogy ez az iparág meglehetősen intenzív mozgásban van. A következő technológiai „Szent Grál” keresése folyik, hiszen mindenki arra a kérdésre keresi a választ, hogy vajon mi lesz a következő nagy durranás a digitalizáció után. Ennek megválaszolásához, induljunk ki a nyáron tapasztalt sportesemények közvetítéséből. Ezen belül is gondoljunk az olimpiára és annak műszaki hátterére. A londoni 2012-es nyári olimpia nemcsak a hazánkban és világszerte legnézettebb, de műszakilag legnagyobb igénybevételű közvetítés is volt az egész sporttörténelemben. Manapság egy olimpia helyszínén két tucat HD jelfolyam keletkezik napi majdnem 20 órában. A lineáris közvetítéseken túl pedig itt vannak a rögzített pillanatok, összefoglalók, interjúk és különböző stúdióbeszélgetések. És itt van az Over The Top TV (internetes TV) technológia, amely képes ezt a hatalmas mennyiségű tartalmat eljuttatni a nézők felé, hogy azok bárhol, bármikor és bármilyen eszközről elérhessék kedvenc videóikat. Hogyan teszi ezt az OTT illetve milyen kihívások várnak rank ezzel a technológiával kapcsolatban, megválaszolják a téma szakavatott ismerői az októberi közös MÉDIA és TÁVKÖZLÉSI Klubon.

A vitaindító előadást kötetlen vita, klubszerű beszélgetés követi. A rendezvény díjtalan, melyre minden érdeklődőt szeretettel várunk!

Dr. Tormási György, Média Klub
Dr. Simon Vilmos, Elnök, HTE Távközlési Szakosztály

 

U.i.: Ha érdeklődik valamilyen téma iránt, melyről hasznosnak érezné, hogy Távközlési Klub keretein belül vitassuk meg, kérem, küldje el javaslatát a mailto: svilmos@hit.bme.hu címre, vagy beszéljünk róla személyesen a klubnap alkalmával!

 

Tagdíjfizetés részletei

--------------------------------------------------

Tagnyilvántartás - belépés

--------------------------------------------------

Technikatörténeti évfordulók

--------------------------------------------------

Legközelebbi események

Kiberszabályozási minikonferencia 2024 2024.03.19. 12:30 - 2024.03.19. 16:20
EIVOK-46 2024.03.21. 16:50 - 2024.03.21. 19:00
Kvantum elmélkedés-Számítástechnikai Szakosztály 2024.03.28. 14:00 - 2024.03.28. 15:30
Vezetőségi ülés - Vétel., Kábelt. szo, Médiaklub 2024.04.03. 9:00 - 2024.04.03. 10:00

Kiemelkedő támogatóink

  


 
Hírközlési Érdekegyeztető Tanács