Back

Az 5G a mm-es spektrumban - nemzetközi kitekintés - Rádiótávközlési szako.

9/27/21 2:00 PM - 9/27/21 4:00 PM
Location: online: Zoom

Tisztelettel meghívunk minden szakembert és érdeklődőt a HTE Rádiótávközlési Szakosztálya alábbi – személyes találkozás nélküli, online szakmai rendezvényére:

Az 5G a mm-es spektrumban - nemzetközi kitekintés

Előadó:
dr. Fiala Károly - ügyvezető (Spectrum Advise ec.)
Az 5G-ben rejlő potenciális lehetőségek teljeskörű kiaknázásához elengedhetetlen a mm-es spektrum igénybevétele. Egyedül ebben a spektrum tartományban lehetséges Gigabites átvitel és egyúttal ultra alacsony késleltetés elérése, amelyek elsősorban az Ipar 4.0 felhasználási esetek számára jelentenek vonzó lehetőséget. Az előadás részletezi a mm-es sávok nemzetközi (3GPP) szabványosítását, a frekvencia engedélyeztetés helyzetét világviszonylatban, valamint a végberendezések elérhetőségét. A mm-es spektrum 5G-re azonosított sávjai az elkövetkező években várhatóan egyre több országban válnak elérhetővé a szolgáltatók számára és ezzel összefüggésben a gyártók számára is magasabb prioritássá válik a mm-es spektrumú ökoszisztéma fejlesztése.

Az előadás anyaga az alábbi linken megtekinthető.

A részvételhez előzetes regisztráció szükséges!
A jelentkezéseket a radiotavkozles.szo@hte.hu címre „ 5Gmmsáv” tárgy megjelölésével név, munkahely, valamint mobil elérhetőség megadásával 2021. szeptember 23-ig várjuk. Az elfogadott jelentkezésről visszaigazolást küldünk, valamint a regisztrált jelentkezők e-mail címére a rendezvény előtt továbbítjuk a használt alkalmazás (Zoom) belépési adatait. Tájékoztatjuk, hogy a virtuális térben történő munka, a rendezvényen való részvétel a szervezőktől független informatikai biztonsági kockázattal jár! A rendezvényre történő jelentkezéssel a jelentkező személy egyben elfogadja a mellékelt adatkezelési tájékoztatóban foglaltakat.

Tóth Csaba sk.                                  Jamrik Péter sk.
 társelnök                                              társelnök

 

Tagdíjfizetés részletei

--------------------------------------------------

Tagnyilvántartás - belépés

--------------------------------------------------

Technikatörténeti évfordulók

--------------------------------------------------

Next events

EIVOK-20. Szakmai Fórum 10/21/21 4:50 PM - 10/21/21 6:30 PM
HTE Infokom 2021 11/3/21 9:00 AM - 11/4/21 6:00 PM
HTE Szenátus 11/25/21 3:00 PM - 11/25/21 5:30 PM