Vissza

Beszámoló az EIVOK-30. Tudományos Szakmai Konferenciáról

A HTE Információbiztonsági Szakosztálya 2022. november 04-én információbiztonság témakörben tudományos-szakmai konferenciát rendezett.


A HTE Információbiztonsági Szakosztálya – EIVOK, a Debreceni Egyetem, a HTE Debreceni Területi Csoport és a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Eötvös József Kutatóközpont Kiberbiztonsági Kutatóintézet vezetősége információbiztonság témakörben tudományos-szakmai konferenciát rendezett 2022. november 04-én. A konferencia a debreceni egyetemi informatika oktatás kezdetének 50. évfordulója alkalmából, valamint az Európai Unió Kiberbiztonsági Ügynöksége (ENISA) által kezdeményezett, évente megrendezésre kerülő Európai Kiberbiztonsági Hónap (ECSM) elnevezésű kampány keretében valósult meg.

A megnyitók során az Egyetem vezetői a konferencián feldolgozott témakörök aktualitására hívták fel a figyelmet. Ezt követően a bevezető plenáris ülésen a közönség megismerhette a HTE Információbiztonsági Szakosztály – EIVOK céljait, tevékenységét, eredményeit, valamint kapcsolati rendszerét más hazai szakmai-tudományos közösségekkel. Az előadások során kiemelt figyelmet kapott a stratégiai szintű kiberbiztonság témaköre, valamint az egyes kibervédelemmel kapcsolatos feladatok széles köre is, különös tekintettel az Orosz-Ukrán konfliktus miatt az érdeklődés középpontjában álló katonai aspektus Magyarországon és globális szinten.

A további érdekes szakmai előadásokon, párhuzamos szekciókban a résztvevők megismerhették a Debreceni Egyetem működésének informatikai biztonsági vonatkozásait, valamint az egyetem információbiztonsági oktatási és kutatási rendszerét. Betekintést nyerhettek a változó biztonsági környezet digitális fenyegetéseibe és kihívásaiba, valamint a napjainkra jellemző incidensek szűkebb körébe és az általuk jelentett kockázatokba. Az előadások során szintén kiemelt figyelmet kapott az egyes hatóságok tevékenységi köre és szerepe a kiberbiztonságban, valamint a kockázatelemzés és kezelés kérdésköre.

A konferencia előadásai itt érhetők el:

https://www.hte.hu/informaciobiztonsagi-szakosztaly-eivok/-/esemeny/1/4797838/eivok-30--tudomanyos-szakmai-konferencia

A konferenciára közel 370 fő regisztrált. Külön örvendetes, hogy közülük sok volt a hallgató.

A konferenciáról számos honlap is beszámolt, amely sajtómegjelenések az alábbi linkeken érhetők el:

A konferencia sikeres lebonyolításában kiemelt szerepe volt a Debreceni Egyetem Informatikai Kar, valamint Informatikai Szolgáltató Központ munkatársainak, akik példamutató szakmai munkájukkal nagymértékben hozzájárultak, hogy az Európai Kiberbiztonsági Hónap keretében megrendezett rendezvénysorozat méltó lezárásaként egy ilyen magas színvonalú, a tudományos-szakmai igényeket teljes mértékben kiszolgáló esemény megvalósulhasson.


Az összefoglalót összeállította:

 

Dr. Juhász István
HTE Debrecen titkár

Dr. Tóth András
EIVOK alelnök

 

További fotók elérhetőek ide kattintva.

 

Tagdíjfizetés részletei

--------------------------------------------------

Tagnyilvántartás - belépés

--------------------------------------------------

Technikatörténeti évfordulók

--------------------------------------------------

Legközelebbi események

Kvantum elmélkedés-Számítástechnikai Szakosztály 2024.03.28. 14:00 - 2024.03.28. 15:30
Vezetőségi ülés - Vétel., Kábelt. szo, Médiaklub 2024.04.03. 9:00 - 2024.04.03. 10:00
26. Projektmenedzsment Fórum 2024.04.11. 9:00 - 2024.04.11. 17:00
HTE Közgyűlés 2024.05.30. 14:00 - 2024.05.30. 18:00

Kiemelkedő támogatóink

  


 
Hírközlési Érdekegyeztető Tanács