Vissza

Enterprise Architect módszerek c. előadás valamint a Számítástechnikai szakosztály vezetőségválasztása - Számítástechnikai szakosztály

2017.03.20. 17:15
Hely: Óbudai Egyetem, Neumann Informatikai Kar, III. ker., Óbuda, Bécsi út 96/b, földszint F02 terem

Meghívjuk Önt a HTE Számítástechnikai Szakosztálya

vezetőségválasztó szakosztálygyűlésére

17:15-kor. Amennyiben nem jelenik meg a Szakosztály tagjainak 51 %-a, ismételt vezetőségválasztó szakosztálygyűlést tartunk 18:15-kor.

Meghívjuk továbbá a HTE Számítástechnikai Szakosztálya, a European Organisation for Quality MNB Informatikai Szakbizottsága, az AEA magyar Tagozat, az (ISC)2 Hungary Chapter, és az ISACA Magyar Fejezete közös rendezvényére.

Mit csinál az Enterprise Architect és

ez miért hasznos a minőségbiztosítási audit szempontjából?

Az Enterprise Architect (EA) módszerek legfőbb előnye a jobb tervezés, az üzleti hatással bíró problémák korábbi láthatósága és a megoldások jobb kialakítása, ami azok bevezetése után hoz lényeges eredményeket. Az EA használatával a kockázatok csökkentése és konkrét előnyök megszerzése a legfontosabb: jobban menedzselhető, jövőálló szervezet/rendszer kialakítása, amelynek módosítása, fejlesztése rövidebb idő alatt, gazdaságosabban elvégezhető. Ennek alapját többek között a módszeres tervezés, az elérhető referencia architektúrák hasznosítása, a legjobb gyakorlatok átvétele, az architekturális kontroll következetes alkalmazása biztosítja. Ehhez kidolgozott EA keretrendszer, részletes módszertan, bevált gyakorlatok állnak rendelkezésre.

Az architektúra tervezés jól szervezett, bevált gyakorlatokra épülő, átlátható folyamata jelentős segítség a minőségbiztosítás, későbbi auditok szempontjából, csakúgy, mint az implementációs tevékenységek tervszerű architekturális kontrollja.

Az előadás érinti a legfontosabb ide kapcsolódó Open Group szabványokat is: TOGAF (The Open Group Architecture Framework), ArchiMate (architektúra definíciós nyelv szabványa), IT4IT (az IT, mint üzleti egység referencia architektúrája).

Előadó: Virágh Tamás, elnök, AEA Magyar Tagozat, TOGAF Certified

Az előadás képanyaga ide kattintva érhető el.

Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

 

Dr. Szenes Katalin
a HTE Szakosztály, az EOQ Szakbizottság, és az (ISC)2 Hungary Chapter elnöke
szenes.katalin@nik.uni-obuda.hu