Közlekedés-hírközlési Szakosztály

A szakosztály 1985-ös megalakulása a közlekedés területén dolgozó híradástechnikával foglalkozó szakemberek kezdeményezésére történt.

A MÁV, GySEV, BKV LRI, VOLÁN és a Vizi közlekedési vállalatoknál tevékenykedők, ill. e területre szállító távközlési gyártók szakmai közösségi tereként, továbbá más nem közcélú hálózatokat üzemeltető szakosztályokkal közösen a HTE Technológiai Tagozatának részekén. ( Korábban e szakemberek a KTE tagjai voltak, de vonzónak látszott a híradástechnikai szakmai szervezethez való tartozás.)

A közel hasonló érdeklődésű tagok az egyesületi keretekben tartalmas együttműködést, szakmai életet teremtettek.

Időközben számos környezeti és egyesületi változás történ. Átrendeződött a környezet, a feltétel rendszer. A szakosztály működésében tovább lépett, határozott arról, hogy a Vasutas Távközlési Klub megalakításával a közösségi munkálkodás terét átrendezi és egyben biztosítja a megváltozott körülmények között is a működési feltételrendszert. A klub alakulására 1994. február 24-én került sor, az akkori HTE ügyvezető titkára Antalné Zákonyi Magdolna közreműködésével.

Bevált az elképzelés lassan 20 éve működik a klub rendszeresen, a hónap utolsó csütörtöki napján kerül megrendezésre (a nyári hónapok és december kivételével).

Számos egyesületi tag és további érdeklődők részvételével különböző előadásokat tartunk ill., valódi klubként működünk.

Az előadások témáiként a közlekedési, vasúti távközlési szakterület számára hasznos területeket választunk. Az előadók és cégek képviselői olyan megoldásokat, rendszereket ismertetnek, melyek fontosak a résztvevők számára.

Továbbá távközlés történetének feldolgozására, megismertetésére is sor kerül a Klub első elnökének Pap János köszönhetően.

Közlekedés-hírközlési Szakosztály vezetősége

Elnök: Rurik Péter
Titkár: Süli László
Vezetőségi tagok:  Forrai Imre, Szerencsi Bertalan, Sas Tibor
A szakosztály krónikása: Szesztay Péter
 

Közlekedés-hírközlési Szakosztály rendezvényei

A fenti linken megtalálhatja a Közlekedés-hírközlési szakosztály rendezvényeit.

Legközelebbi események

Okos város – okos közigazgatás technológiák 2018.09.27. 9:00 - 2018.09.27. 16:00
HTE Infokom 2018 2018.11.07. 9:00 - 2018.11.09. 13:00