Hírek

A HTE Díjbizottsága vezetőjének felhívása kitüntetési javaslatok megtételére

2017-01-17 09:52
Egyesületi díjakra való felterjesztések valamint a 2017. évi Gábor Dénes-díjra való előkészületek meghirdetése.

Nagy Péter regionális IEEE megbízást kapott

2017-01-04 08:47
nagy-peter-regionalis-ieee-megbizast-kapott
Nagy Pétert, a HTE operatív igazgatóját január 1-től az IEEE Európa, Közel-Kelet, Afrika régió konferencia koordinátorának választották, a megbízás 2 évre szól.

Gábor Dénes Életmű díjat kapott Szabó Csaba Attila

2016-12-25 20:20
gabor-denes-eletmu-dijat-kapott-szabo-csaba-attila
Gábor Dénes Életmű Díjban részesült Dr. Szabó Csaba Attila villamosmérnök, a BME Hálózati Rendszerek és Szolgáltatások Tanszék professor emeritusa, a HTE Infocommunications Journal és a Híradástechnika folyóratainak korábbi főszerkesztője.

A 2016. október 18-án tartott Elnökségi ülés témái

2016-12-06 04:49
Az októberi ülés első napirendi pontjában Vida Rolland, az Infocommunications Journal főszerkesztője számolt be a folyóirat helyzetéről. A második napirendi pont a HTE első félévi költségvetésével foglalkozott. A harmadik napirendi pontban az Ellenőrző Bizottság terjesztette elő a pénzügyek menedzselésére vonatkozó javaslatait. A negyedik napirendi pont a Szenátus ülés előkészítésével, az ötödik pedig a címzetes szenátorok kinevezésével foglalkozott. A következő napirendi pontban a HTE Infokom 2016 konferenciát értékelte az Elnökség Sallai Gyula előterjesztése alapján. A hetedik napirendi pont ismételten a Telefónia Múzeum helyzetével foglalkozott.

Netskills eszközös forduló november 25-én Veszprémben

2016-11-18 12:19
netskills-eszkozos-fordulo-november-25-en-veszpremben
Ha jártas vagy számítógép-hálózatok konfigurálása és üzemeltetése terén, akkor ne habozz, jelentkezz a BME-Pannon NetSkills Challenge 2016 országos versenyre, és nyerd meg a támogatók által tárgynyereményként felajánlott laptop, tablet vagy okostelefon egyikét! A feladatok témája és nehézségi szintje alapvetően a Cisco CCNA, CCNA Security képzéseket, valamint az IPv6 témakörét öleli fel, de magasabb szintű tudást és gyakorlatot igénylő részfeladatok is előfordulhatnak.

A 2016. szeptember 13-án tartott Elnökségi ülés témái

2016-11-07 13:59
A szeptemberi ülés első napirendi pontjában a HTE Infokom konferencia állt a középpontban. A következő napirendi pontban az Ellenőrző Bizottság adott tájékoztatást a nagy összegű vállalkozói szerződések kezelésére kapcsán végzett munkájáról. A harmadik napirendi pontban a Gábor Dénes díjra felterjesztendő jelöltről szavazott az Elnökség, majd a negyedik napirendi pontban ismételten a Telefónia Múzeum helyzetét és a lehetséges lépéseket vitatta meg az ülés. Az ötödik napirendi pontban a HTE Diplomaterv és Szakdolgozat pályázat eredményeit ismertette Imre Sándor, végezetül pedig az októberi Elnökségi ülés időpontjáról hozott döntést az Elnökség. Két napirendi pontot – melyeknek az előterjesztése nem készült el időre – a főtitkár kényszerűen az októberi illetve a novemberi ülésre ütemezett át.

A 2016. november 8-án tartott Elnökségi ülés témái

2017-01-12 11:43
A novemberi ülés első napirendi pontjában Jereb László, az Infokommunikációs Szakértő Bizottság (ISZB) elnöke tartotta meg éves beszámolóját. A következő napirendi pontban Simon Csaba tartott előterjesztést a HTE külügyei témájában. A harmadik napirendi pontban Sallai Gyula, a HTE Infokom 2016 konferencia programbizottságának az elnöke számolt be a konferencia tapasztalatairól, eredményeiről. A negyedik napirendi pontban a szakmai közösségek munkájáról hangzott el beszámoló Putz József részéről, majd a szakmai közösségek számára 2017-re kiírandó pályázatot vitatta meg az elnökség. A következő napirendi pontban a szenátus ülés programját véglegesítette a vezetés, majd a hetedik napirendi pontban a HTE tisztújítás előkészítése volt a téma. Végül az utolsó napirendi pont a HTE költségvetéssel foglalkozott.

HTE Diplomaterv és Szakdolgozat Pályázat 2017

2017-01-03 20:20
A HTE az innováció ösztönzése és fontosságának tudatosítása érdekében diplomaterv és szakdolgozat pályázatot hirdet.

Boldog Karácsonyt kíván a HTE!

2016-12-21 14:25
boldog-karacsonyt-kivan-a-ht-2
Kellemes Karácsonyi Ünnepet és Békés, Boldog Új Évet kíván Önnek a HTE!

A BME-Pannon NetSkills Challenge országos hálózati informatikai verseny eredményhirdetése

2016-11-29 13:10
a-bme-pannon-netskills-challenge-orszagos-halozati-informatikai-verseny-eredmenyhirdetese
A BME-Pannon NetSkills Challenge országos hálózati informatikai verseny döntőjének idén a Pannon Egyetem Műszaki Informatikai Kara adott otthont 2016. november 25-én. Az előző évhez hasonlóan a verseny egyéni, 2 fordulós, magyar nyelvű, és nyitott volt minden magyarországi felsőoktatási intézményben tanulmányait folytató hallgató számára az előzetes regisztráció után.

Szakmai közösségek pályázat 2017

2016-11-16 11:20
A HTE Elnöksége az Alapszabályban meghatározott célok megvalósítása érdekében – az elmúlt évekhez hasonlóan – ösztönözni kívánja az Egyesület keretei közt működő szakmai közösségek munkáját. A 2017. évben a szakmai közösségek munkájának támogatási keretösszege 750.000 Ft, amelyet két módon lehet felhasználni:előre tervezett, pályázat útján elnyert támogatás, illetve eseti támogatás formájában.

------------------------------------------------------------

Tagdíjfizetés részletei

------------------------------------------------------------


------------------------------------------------------------

Hírek RSS

Kiemelkedő támogatást nyújtó kollektív tagjaink