Vissza

A 2015. szeptember 9-én tartott Elnökségi ülés témái

A szeptemberi elnökségi az első napirendi pontban a HTE Diplomaterv és Szakdolgozat Pályázat kiértékelésének az eredményével foglalkozott. A második napirendi pontban a HTE MediaNet 2015 konferencia előkészületeiről hallgatott meg beszámolót Szűcs Miklós tolmácsolásában. A harmadik napirendi pontban a HTE költségvetésének az első félévi alakulását vitatta meg. Végezetül az utolsó, egyebekről szóló napirendi pontban a 2. Magyar Jövő Internet konferencia időpontját jelentette be Sallai Gyula.


Az első napirendi pontban Imre Sándor, a tudományos területért felelős elnökségi tag ismertette a HTE Diplomaterv és Szakdolgozat pályázat végeredményét, kiemelve a munkában Gerhátné Udvary Eszter szervező tevékenységét. A pályázatra összesen 36 pályamű érkezett, ezek közül a formai vizsgálatok után 14-14 pályamű indulhatott a bírálati szakaszban. Minden pályaművet két bíráló pontozott oly módon, hogy a bírálók kiválasztásánál az esetleges érdekütközések kizárása is alapfeltétel volt. Mivel mindkét kategóriában minimális különbség volt a harmadik és negyedik helyezett pontszáma között, ezért Imre Sándor javasolta az Elnökségnek két-két harmadik hely kiadását. A javaslatot az Elnökség egyhangúan megszavazta az előterjesztett végeredménnyel együtt. Imre Sándor részéről további javaslatok is elhangzottak a következő évi pályázatra vonatkozóan, melyekben az Elnökség egy későbbi ülésen fog döntést hozni a részletek megismerése és átgondolása után.

A második napirendi pontban Szűcs Miklós, a HTE MediaNet 2015 konferencia Programbizottságának az elnöke tartott beszámolót. Elmondta, hogy a program szinte teljesen készen áll, csak apróbb feladatok vannak hátra. A honlapon az információk folyamatosan frissülnek, érkeznek az előadások kivonatai is. A diákszekcióban kért még segítséget az Elnökségtől, mert a fiatalok megjelenése lényeges a jövő szempontjából is. Nagy Péter elmondta, hogy a regisztrációk is folyamatosan érkeznek, már két további szállodában kell elszállásolni a résztvevőket, mert a konferenciának helyszínt adó szálloda megtelt. A transzfer azonban ugyanúgy meg lesz oldva, mint tavaly a HTE Infokom 2014 esetében, ez a megoldás bevált. A HTE Diplomaterv és Szakdolgozat Pályázat első helyezettjei az első nap délelőttjén vehetik át a díjakat, ennek is megvan a helye a programban. Lesz technikai segítség is az előadó termekben, ezt egyetemi hallgatók adják, minden adott tehát egy sikeres konferenciához.

A harmadik napirendi pontban a HTE költségvetését tekintette át az Elnökség. Kis Gergely, a gazdasági területért elnökségi tag elmondta, hogy a HTE költségvetése a tervek szerint alakul, várhatóan 2015-ben is 200 millió Ft feletti forgalommal zárul az év. Az Ellenőrző Bizottság folyamatosan dolgozik és javaslataival nagyban segíti a munkát. Javasolták a controlling tábla elkészítését is, ezt a HTE egy ebben gyakorlattal rendelkező szakemberre bízta. A HTE rendezvényeinek is rendben vannak a pénzügyi feltételei, összességében nincsenek likviditási problémák. Nagy Péter azzal egészítette ki a beszámolót, hogy a HTE részvételével folyó projektek is rendben zárulnak, itt sem várható váratlan meglepetés. A HTE non-profit szervezete, a HTEnet már idén működésbe léphet, ennek lesz hatása a költségvetésre is, de a szervezet létrehozásának éppen ez volt a célja, tehát ez egy tervezett változás.

Az egyebek napirendi pontban Sallai Gyula bejelentette, hogy a 2. Magyar Jövő Internet Konferenciára november 11-én kerül sor, ennek a HTE az egyik szervezője lesz. A konferencia programjáról a következő Elnökségi ülésen fog tájékoztatást adni.

 

Bartolits István
főtitkár

 

Tagdíjfizetés részletei

--------------------------------------------------

Tagnyilvántartás - belépés

--------------------------------------------------

Technikatörténeti évfordulók

--------------------------------------------------

Legközelebbi események

Naplózástól az Avatarokig - Adat és M.I. 2024.04.25. 15:00 - 2024.04.25. 18:00
EIVOK-47 2024.05.02. 8:00 - 2024.05.02. 15:00
Process mining-Számítástechnikai Szakosztály 2024.05.02. 14:00 - 2024.05.02. 15:00
Vezetőségi ülés - Vétel., Kábelt. szo, Médiaklub 2024.05.08. 9:00 - 2024.05.08. 11:00

Kiemelkedő támogatóink

  


 
Hírközlési Érdekegyeztető Tanács